endastgossar

Senaste inläggen

Av Gossmor - 4 september 2017 22:19

När vi accepterar våra gränser kan vi passera dem.
- Albert Einstein


Japp. Så är det.
Jag måste känna till var jag börjar och slutar, vad jag klarar och orkar, både psykiskt och fysiskt innan jag kan förstå hur jag ska komma vidare. Och faktiskt lyckas.

Av Gossmor - 4 september 2017 19:58


Min plan att tvätta fönstren på övervåningen går trögt. Jag har fortfarande inte kommit till skott! Och jag kan ju säga att vädret ger mig knappast en hjälpande hand. Det har regnat varje ledig dag på sistone. Bland annat idag. Vräkt ner!
Så nej. Jag väntar lite till. Och fönstren springer ju inte iväg precis...

Liten gosse gick stolt till skolan, i ösregn, i sin nya skinnjacka. Fast regnkläderna fanns också där. Väl framme hann han inte ens klä av sig innan han högt deklarerade för samtliga i närheten att det var faktiskt var hans födelsedag! Det får ingen råka missa.
Under dagen blev han sen minsann grattad med både sång och suddigummi. Inga dåliga grejer! Han var i alla fall helnöjd.
Traditionen bjuder att födelsedagsbarnet bestämmer middagen. Och idag blev det pizza - köpepizza. Kvällen avslutades sen med tårta. Såklart!

Så har familjens minsting fyllt hela sju år och... mamma undrar ständigt var tiden tar vägen.

Av Gossmor - 4 september 2017 07:48

Stämmorna svajar nyvaket när vi tågar in mot födelsedagsbarnet. Barnet som haft så hemskt svårt att sova inatt och väckt mig med sina grubblerier ett flertal tillfällen. Men nu. Nu sover han.
Yrvaket sätter han sig upp i samma stund som han blir överöst av paket från höger till vänster. Ögonen tindrar av förtjusning.
Sen kommer ett frenzie av slitande i presentsnören och rivande i presentpapper. Allt mellan glada tjut av lycka när han ser vad som dyker fram bland pappersfladdret. Det låter som att han får allt han någonsin önskat sig. Det känns bra.
Som vanligt så är det till övervägande del Lego. Men lite annat skoj är det också. Bland annat en linbana. Ska bli spännande att se hur vi lyckas få upp den.
Sen önskade gossen sig en skinnjacka. Och det hittade jag en lämplig en från H&M. Riktigt snygg. Han fick också en grymt snygg tröja från sin gammelfarmor som var en riktig fullträff så här i Ninjago-tider! Med cool asien-drake och allt.
Ni ser på bilderna.

Av Gossmor - 3 september 2017 19:27

Det blåser kallt, småregnar och jag är riktigt trött efter tre mornar av extremt tidig uppstigning. Men jag vill få det här intervallpasset gjort! Jag vill!
Nästan huttrande ger jag mig av. Lyssnar och lyder min lilla träningsguide i lurarna.
Halvtimmen går otroligt fort och jag lunkar sakta hemåt när passet sägs vara slut.
Det känns så skönt att jag trots alla motstånd gav mig ut!
Betyder det att jag är duktig? Nej. Bara att jag är förbannat envis.

Av Gossmor - 3 september 2017 08:58

Idag är det så kalasdax.
Det ska bakas tårta, dammsugas och plockas lite fint. Ordnas tjusigt framdukning av fika och ses över altanbord. Kanske man kan sitta ute idag?
Kommer bli mysigt att träffa min lilla farmor, min kära mamma och alla andra som behagar dyka upp.

Men först måste jag jobba färdigt.

Av Gossmor - 2 september 2017 19:24

Av Gossmor - 2 september 2017 17:44

Poolen undanplockad och till och med tomt och altan har nu officiellt tagit farväl av sommaren. Ganska skönt när sånt är undanstädat. En sak mindre att tänka på.
På studsmattan skränar en drös yngre tonåringar. Deras hesa målbrottsstämmor fladdrar lite så där gulligt i takt med studsandet.
Det är mysigt att ha son med ett gäng kompisar i närheten. Jag är glad när de väljer att vara hos oss. Dels för att man får en chans att lära känna vännerna och dels för att man har någorlunda koll på vad de gör.
Allt är bättre än när de drar runt på byn.

När poolen nu äntligen undanröjts från altanen förvandlas den åter igen till den förträffliga bandyplan den egentligen är. Där springer just nu lilleman runt med sin tjusiga blå klubba och jagar en orange bandyboll.
Det är lite barn varstans med andra ord.
Så där som jag vill ha det.

Titta vilken fiffig nyckelhållare elvaåringen kom med häromdagen. Far i huset skruvade genast upp den i hallen och fixade nyckelringarna till passande legobitar. Blev mycket praktiskt och bra!

Och här har vi äldsta gossens fina legoskåp. Han har precis städat ur och fixat till det med sina legobyggen. Förut var det till brädden fyllt av sten, snäckor och fossil. Som den geolog han är. Eller var. Nu vet jag inte riktigt åt vilket håll det bär.
Student i vår och sen lumpen. Sen får vi väl se hur stjärnorna står.

Av Gossmor - 2 september 2017 07:14

Jag längtar ut med min kamera!
Längtar ut till skogen och efter att få låta allt som fångar mitt intresse och det som får det att pirra i mig komma på bild.
Imorgon är det förresten kalas. Igen.
Det är den säsongen nu.
Liten gosse fyller straxt sju år stor och imorgon bjuds därför familj och vänner på fika.
Då kan man nog leka med kameran.

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se