endastgossar

Direktlänk till inlägg 26 april 2020

Duktigt

Av Gossmor - Söndag 26 april 21:55

Småkillarna nedbäddade och köket städat. Gått min kvällsrond genom huset och sorterat min väg fram till god natt-stunden. Tvätten lagd i respektive tvättlåda, disken undanplockad och bröd för morgondagen framlagd. Allt i sin ordning.

Imorgon är det måndag på sista veckan i april. En kort arbetsvecka väntar och sen är vi inne i maj. En månad som förväntas bjuda på försommar och en suktan av sommarlov.

Jag sitter med en skön känsla i magen denna afton. En tillfreds känsla av förnöjsamhet. Stolt över mig själv.
Idag hade jag ett prov inför antagningen till en utbildning. En utbildning jag inte vet om jag kommer gå, men vet ju inte heller om jag kommer in. Så. Det ena utesluter ju det andra. Vi får ju lov att börja i rätt ände. Liksom.

Proven var i svenska och datakunskap.
Det första var på trettio minuter och det andra endast femton. Kort kan jag känna, men gav inte tid till fusk å andra sidan.
Jag ska motvilligt erkänna att nerverna var lite stökiga där inpå starttiden, men så fort svenskan var igång lade sig lugnet över mig. Det där var inte svårt. Jag kunde med lätthet gå igenom det två gånger i lugn och ro för att undvika slarvfel.

Datadelen var än mer pirrig. Jag kan inte påstå att jag har datavana eller datakunskap. Men det är klart att jag har skrivit dokument och använt mig av filer förut. Så något kan jag ju.
När provet drog igång blev jag inte lika lugn som med svenskan. Detta var inte lika självklart. Jag hann med nöd och näppe gå igenom det ett varv till innan det var dags för inlämning och vissa frågor fick jag använda uteslutningsmetoden för att lösa.

Klart. Inlämnat. Färdigt.

Resultat.
Svenska 16/17. Data 18/21.

Alltså. Nöjd.
Så. Himla. Nöjd.
Vad duktig jag är. (Klappar mig själv på axeln)

Vad som händer nu har jag ingen aning om.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gossmor - Måndag 1 juni 15:51


Det är allt annat än lugnet jag kommer hem till efter arbetsdagens slut. Stänger dörren efter mig och möts redan i hallen av musik på hög volym som fyller hela huset. Musiken är av bästa sort, Avicii, och spelas från vardagsrummet. Volymen är maxad...

Av Gossmor - Söndag 31 maj 17:52

Syrenens doft och blöta handdukar omger mig. Poolleksaker ligger utströdda över altanen och tystnaden känns som ett tryck i öronen. Det har plaskat, skrattat och varit högljudd lek här ute hela dagen. Nu har lugnet lagt sig som en trött filt över oss...

Av Gossmor - Söndag 31 maj 08:48

Sonen körde oss. Det är skönt när det finns fler körkort i familjen. Mannen bestämde sig, efter en morgon av velande, för att göra mig sällskap. Jag förstod i mitt förnuft att det betydde två saker, det skulle gå för fort i början och det skulle...

Av Gossmor - Lördag 30 maj 11:22


Frukostgröten sveptes i ett nafs. Den smakade himmelskt. Var det för att jag var så otroligt hungrig eller för att jag åt den i morgonens första solljus på altanen, omgiven av allsköns fågelsång. Det vet jag inte. Och det kan ju kvitta. Gott var det ...

Av Gossmor - Lördag 30 maj 09:00


Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

   

2014

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Följ mig via blogkeen

endastgossar

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Kategorier

Väl värda ett besök

Roliga sidor

Några egna ord

Statistik

Annonseringsplatser

Bloggar av mammor och gravida

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se