endastgossar

Alla inlägg under augusti 2017

Av Gossmor - 14 augusti 2017 06:24

Den är här nu. Hösten.
Rå, kall och fuktig luft möter mig denna morgon. Solljuset är matt och blekt och dimmorna kryper fram lite varstans.
Det är vackert och ändå väldigt skönt. Höstluften är lättandad och rätt härlig.
Det är måndag och om exakt en vecka börjar skolan igen.
Så gick en sommar.

ANNONS
Av Gossmor - 13 augusti 2017 20:24

Alltså detta väder. Det har ju inte varit på min sida idag i alla fall.
Imorse klev jag upp och undrade vad det var som lät? Det visade sig vara ett väldigt ösregn som vräkte ner. Sen kom skurarna i jämna omgångar hela förmiddagen och jag tänkte på min kommande löprunda. Det kommer bli svalt åtminstone, överlade jag med mig själv.
Sen kom stunden då jag drog på mig löpardojorna och satte igång intervallpasset. Hade efter en stunds funderande beslutat att köra i linne trots det kyliga vädret.
Vad händer då?
Det spricker upp och solen tittar retfullt fram! Det blev en kvav och varm springtur i gassande sol i alla fall!
Hemma hinner jag inte ur duschen innan regnet skvalar igen. Typiskt! Jag hade gärna tagit lite regn.
Sån otur.

ANNONS
Av Gossmor - 13 augusti 2017 13:14

Här ligger jag med min läsplatta.
Jag avskyr teknik. Fast så kan man kanske inte säga när man använder en hel del dagligen. Men om jag säger 'överdriven teknik' då? Eller att tekniken avskyr mig, eller att jag är tekniskt handikappad?
Hur som helst. Jag är den som aldrig förstår hur saker fungerar och som aldrig skulle komma på tanken att köpa något tekniskt så där i största allmänhet. Därav att jag aldrig ägt en riktig kamera tex.
Men så kom det sig som så.

Jag älskar böcker. Slukar dem kanske inte så där i drivor som somliga, men läser ändock en hel del. Gärna vid läggdags.
Min man är inte förtjust i tända lampor vid insomnandet så jag har använt mig av mobilens ficklampa vid läsningen. En kompromiss som funkat.
Så har jag börjat fundera på dessa läsplattor som jag sett i mångas händer. Såg en på tåget från Stansted och blev förbluffad över den underbara skärmen. Det såg ut precis som ett tidningspapper! Matt yta och vacker text.
Att läsa på en Ipad eller dataskärm är hemskt för mina ögon. Får till slut både ont i huvudet och ögonen. Kontrasten är förskräckligt skarp och det glänser och man blir bländad.
Jag köpte till sist en sån där riktig läsplatta och det är ett av mina bästa köp någonsin!
Jag som inte vill köpa böcker eftersom jag aldrig läser dem två gånger och de tar på tok för stort utrymme helt i onödan lånar på biblioteket. Och det gör jag på läsplattan också.
Det går inte att köpa böcker, annat än på engelska via läsplattans egen webbutik, och det är kanske aningens begränsande, men inte mycket.
Nu läser jag lätt och smidigt i sängen. Endast min lilla platta att hålla i utan bråkiga boksidor och den lyser upp sig själv, så alla lampor är onödiga.

Nej. En läsplatta är verkligen att rekommendera. Något helt annat än att försöka läsa på en Ipad.

Av Gossmor - 13 augusti 2017 09:21

Jag har ju sagt att det sorteras Lego här i huset. Ni som följt mig sen många år vet att det finns en del Lego. För att inte säga löjligt och banalt mycket.
Vi har vårt Lego sorterat i färg. Har lådsystem från Ikea, sådana helt vanliga som typ alla har, med Legot i. Sen har vi de där specialla Legona i egna lådor för att inte blanda ihop just dem. Som Indiana Jones, Harry Potter och Star Wars tex.
Eftersom de är många och alla har önskat sig Lego genom åren och även fått det av både släkt och vänner, så har det gått rätt snabbt att samla ihop allt i en hel serie.
Så de har allt.
Men nu ska vi ta det ett steg längre. Färgsorteringen duger inte riktigt, det blir ändå för svårt att hitta det man söker. Det finns ju så mycket av varje färg. Så nu ska varje färg sorteras i bitar.
Bitsortering!
Alltså fattar ni vidden av idiotin?!
Detta är helt galet!
Men tydligen är det så de riktigt Lego-tokiga gör. Så nu gör vi också det. För Legotokiga är vi ju redan.
Mannen har köpt hem lite lådor. Bara en pall så där. Det borde räcka. Sen har vi börjat sortera källarLegot. För inte nog med att vi har patetiskt mycket Lego i barnens rum, vi har ju mängder i källaren också. Sånt där vi köpt billigt i andra hand.
Gah!
Till sakens fördel kan jag ju tillägga att sortera Lego är väldigt terapeutiskt. Nästan lite meditativt. Och det kan ju vara bra mitt i all galenskap.

Av Gossmor - 12 augusti 2017 21:48

Jag funderar på en kamera. Jag har inte ägt någon sen... hedenhös. Sen jag var barn kanske.
Min önskan är att ta skarpa foton på avstånd. Sådana där in the moment-bilder när man plötsligt ser sitt barn brista ut i gapskratt eller göra den perfekt volten i studsmattan. Den ska zooma bra även när objekt ellar fotograf är i rörelse. Och sen ska det vara otroligt lätt att få fotona till mobilen, en Iphone.
Självklart måste den vara liten nog att ha i fickan och snabb att få igång.
Jag är ju långt ifrån någon fotograf, men jag älskar att ta fina kort. Oftast på sånt ingen annan ser.
Nu har jag spanat in en Panasonic DMC-TZ70. Kan det vara nåt för en amatör som mig?

Av Gossmor - 12 augusti 2017 17:34

När färsen inte tinat som beräknat blir det pizza.

Vännens gradering gick kanon. Annat var det med min rygg. Klev upp på mattan, sprang några varv och gjorde några uppmjukande kullerbyttor. Stopp! Det tyckte ryggen inte om alls.
Att köra styrka eller att springa är en sak. Att göra motoriska övningar är något helt annat. När kroppen inte utsatts för sånt på ett tag, läs; en hel sommar, protesterar den. Ibland mer högljutt än annars.
Förutom att ryggen sa ifrån så blev jag något så in i norden illamående och snurrig att det var rent läskigt. Jag fick snopet kliva åt sidan och jobba på mjukheten istället. Slängde ut vår gigantiska tjockmatta, kastmattan som vi har för mjukare fall vid kastmängdsträning, och gjorde kullerbyttor och rullande framåtfall med otroligt långsamma intervaller.
Jag får väl börja från början helt enkelt.

Av Gossmor - 12 augusti 2017 08:14

Kan inte säga annat än att jag tycker det är riktigt mysigt med regnet utanför. Jag sitter vid det stora svarta ekbordet i köket med altandörren öppen och hör hur regnet smattrar mot trädäcket. Välkomnar den svala luften och njuter av regnets doft. Det är härligt.

Som vanligt vaknade jag först av alla och ålade mig ur sängen för att inte väcka de sovande. Det är skönt med en tyst och ensam morgon. 

Om några timmar väntar judo. Min mycket kära vän S ska gradera till blått och önskar mig där som kastdocka. Och då jag inte tränat judo på hela sommaren är det väl dags för mig att komma igång, sen ställer jag självklart upp när jag är önskad! Det kommer inte vara några problem alls. Hon fixar det lätt.

Kanske jag kan be om hjälp av henne sen, att börja träna för att ta svart...

Av Gossmor - 11 augusti 2017 21:27

Alltså. Vad händer?
Denna kvällen är suspekt märklig. Märklig och skönt avkopplande.
Jag fick tvn! Fick se både Grand designs OCH Big Bang Theory!
Far plus någon son sorterar Lego som de tokar de är. Och två är på vift fortfarande.
Sen händer det suspekta. Som om inte kvällen var konstig nog. In i vardagsrummet kommer fjortonåringen, sätter sig på det nya träbordet och frågar hur det var vi sprang vid ån sist!
Va?! Jag fattar inte vad jag hör och tror till slut att han driver med mig. Men nej. Hans kompis fick plötsligt för sig att de skulle ge sig ut och springa en sväng.
Jaha. Ok.

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se