endastgossar

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2017

Inte fobi

Av Gossmor - 29 augusti 2017 06:43

Spindeln placerades alltså på hyllan på kontoret i väntan på att mannen skulle ta med den till jobbet och kompisen dagen därpå.
Jag höll mig långt därifrån och var allt annat än nöjd! Muttrade surt och var allmänt tjurig.
Sen glömde naturligtvis mannen bort att ta med sig den nästa morgon och jag började bli orolig att den kunde ha rymt! Tänk om den inte stod där längre?! Jag blev tvungen att öppna dörren, kliva in på kontoret och titta så att plastlådan verkligen stod på hyllan och inte hade ramlat ner och öppnats!
Men den stod kvar. Spindellådan stod blickstilla kvar i bokhyllan.

Så gick dagarna. För naturligtvis glömde mannen bort det upprepade gånger! Och jag kollade titt som tätt att den inte ramlade ner.
Efter några dagar började jag undra om den kunde ha smitit från sin plats på hyllan?! Tänk om lådan var tom?! Nu blev jag riktigt nervös och blev ju såklart tvungen att säkerställa att den var i lådan och inte någon annanstans!
Men hur? Den stod ganska högt upp.
Jag fick ta en stol och försöka luta mig framåt, men ändå på så stort avstånd som möjligt. Och jo. Hu! Det var något svart och ludet i lådan. Skönt! Då vet jag var den är i alla fall, tänkte jag och gick ut och stängde dörren noga.
Dagarna gick och fler med dem. Dörren hölls konstant stängd, men jag var ju tvungen att kolla att den verkligen var kvar i lådan med jämna mellanrum!
Och sakta men säkert vande jag mig. Till slut behövde inte dörren ens vara stängd längre.
När det så nästan gått två veckor började jag tycka synd om henne, för det var en hon, så mycket hade jag fått klart för mig. Hon som bara satt i en plastlåda i bokhyllan på kontoret. Och att mannen inte alls planerade lämna tillbaka henne hade jag ju också begripit vid det här laget.
Så till syvende och sist sa jag åt mannen att så här kunde hon ju inte ha det! Du får ju för tusan fixa henne en ordentlig bostad!
Mannen fixade snabbt ett terrarium med en tjusig orkide i och spännande bakgrund på och spindeln flyttade helt sonika ut till köket.

Nu har vi nog haft henne i ungefär fem år och hon har ömsat skinn två gånger och jag har kommit så långt att jag tycker att hon är riktigt söt!
Det är mysigt med ett litet djungelinslag i hemmet.

Men nog är det lustigt. Hur anpassningsbara vi människor är och hur snabbt vi kan vänja oss vid saker och ting.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gossmor - Tisdag 27 okt 21:13


Att det satt en unge på mitt tak. Det var mitt tak även om det såg helt annorlunda ut än i verkligheten. Det var av tegel och i flera olika nivåer. Den lilla killen satt på ett tak som låg ovanför ett annat. Taken gick nästan omlott. Så där att man...

Av Gossmor - Fredag 23 okt 20:00

Livet. Det är rätt gott ändå. Med en skål popcorn i knät och lite råraka i magen känns denna fredag helt klart värd att vänta på. Med det undantaget att jag inte behövt vänta en minut. Denna fredag kom i sån rasande fart att jag fick hålla hårt i h...

Av Gossmor - Torsdag 3 sept 15:05

Ja. Vad ska jag säga. Dagarna rullar iväg. Tiden glider som sand mellan fingrarna. Nu har snart fyra veckor gått sedan jobbet drog igång igen. Tre veckor med barnen. Sakta men säkert börjar jag landa i vem jag är i verksamheten och vilka barnen j...

Av Gossmor - Fredag 14 aug 07:32

Kollar in väderappen. Det ska inte regna. Tittar ut över himlen. Den säger nåt annat. Grå och disig. Luften är lite så där kvalmig som innan hettan. Det ska bli varmt idag. På altanen äter jag min morgongröt i shorts och stickad tröja. Då är de...

Av Gossmor - Onsdag 12 aug 07:29


Virar in mig i en filt och vilar de nakna fötterna på den gamla bondbänken. Det är kyligt ute på altan. Luften andas i små lätta rökmoln. Det anas en nalkande höst. Jag har läst att det ska bli riktigt varmt idag och vågat kliva i en klänning, me...

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se