endastgossar

Alla inlägg under juli 2017

Av Gossmor - 23 juli 2017 22:12

Jag säger bara en sak; man skulle bjuda hem vänner oftare! Länge sen mitt hem var så välstädat.

Den rostiga spiraltrappan for sin väg straxt efter lunch och middagsgästerna kom ett par timmar senare. Så nu ser vårt hus väldigt annorlunda ut, invändigt som utvändigt. Rena linjer. Snyggt.

ANNONS
Av Gossmor - 23 juli 2017 09:57

Morgongröten ligger varmt mättande i min mage där jag sitter på min svala altan. Ännu ingen sol i sikte och det känns skönt att vakna upp hemma.
Två minstingarna, nu 8 och 6 år gamla, sitter uppkrupna i soffan framför Barnkanalens 'sommarlov'. Resten av huset sover.

Idag väntas besök av någon med kranbil som förhoppningsvis kommer plocka ner och ta med sig våran rostiga brandtrappa. En spiraltrappa på närmare 6m som leder upp till balkongen. Balkongen är nu nyrenoverad och den gamla trappan oönskad. Men ett åbäke att få bort. Hoppas det lyckas.

Såg att jag skrev om mål för en tid sedan. Mål med träning. Då var mitt mål att pressa upp 60kg i bänkpress i Juni. Kan meddela att det lyckades inte helt. Men jag fick upp den i Juli. I förra veckan närmare bestämt.
Så mina första mål på att ta den egna vikten, 60kg, i både marklyft, knäböj och bänkpress är nu nådda!
Ja, marklyftet gick ju fort...

Så nu tränar jag vidare. Mot nya mål och visioner.
Drömvikterna nu är;
marklyft 100kg (tog 90kg i feb, men har haft lite skadeproblem då jag gått för snabbt fram)
knäböj 80kg
bänkpress 70kg

Känns nästan som lite övermäktiga målbilder. Men måste ju sikta någonstans.

ANNONS
Av Gossmor - 22 juli 2017 18:32

Av Gossmor - 22 juli 2017 14:52

Efter en heldag på skärgårdens paradisstrand börjar vi alla längta hemåt. När man varit så mycket i solen att man till slut fryser, då känns det skönt att puttra mot hamnen igen.
Vi har inte haft otur med vädret denna semester i alla fall. Solen har förgyllt våra dagar så gott som i ett. Något enstaka regnmoln har flutit förbi med ett friskt och avsvalkande regn till glädje för alla snustorra gräsmattor. Men annars. Sol.

Vi har ännu en vecka semester kvar innan det är dags att sätta på sig uniformen igen. En vecka av slapphet och förnöjsamhet.
Semestern avslutas sen med en rejäl fest. Yngsta systern gifter sig. Något jag ser enormt mycket fram emot. Bröllop är underbara. Ren glädje och kärlek och massa släkt och vänner.
Ett bra avslut på ledigheten. Sen kan man ställa sig rakryggad och solbränd på jobbet igen.
Och upprepat fråga efter resenärers innehåll i resväskorna.

Av Gossmor - 22 juli 2017 08:24

Stillhet.
Solen har ännu inte dragit det lätta molntäcket av sig. Ligger och kurar där bakom för att ge oss en lite svalare morgon. Tacksamt.
Jag vaknar först. Som vanligt.
Älskar dessa tidiga mornar när jag får rå om den nya dagen alldeles själv en stund. Men på en liten båt är det svårt att inte råka väcka någon annan. Vi är snabbt tre stycken som med rufsigt hår vill njuta av lugnet på varsitt håll.

Vi har båt nu.
Det är andra sommaren och den erfarne, uppfödde kaptenen tampas med att lära upp oss andra. Vi ränner med rep och frigör ankare, parkerar och lägger till. Lär oss rätta begrepp och sätta fast som man ska.
Det är inte alltid kapten anser oss sjödugliga, men vi gör så gott vi kan och vi har redan fått oss våra nya roller. P är hopp-i-land-Kalle, han är snabb och smidig när han far iväg och sätter fast vid nån passande tall. R och Sa är bottenkikare och kollar efter sten och bra placering. Själv flyttar jag på jollen så ankaret löper fritt.
Det funkar inte alltid perfekt. Men vi lär oss.
Och framför allt. Vi är tillsammans.

Av Gossmor - 21 juli 2017 22:13

Av Gossmor - 21 juli 2017 22:12

De sista strålarna glider ner under ytan samtidigt som himlen dansar i sin rosa kvällskjol.
Vattnet ligger spegelblankt och en ensam mås skriar en sista gång från klippans höjd. Ute råder annars den mytomspunna tystnad som lockar lugnet innan natten.

Nere från båtens inre är stämningen helt annan. Fem gossar fnissar och pladdrar så inte minsta ljudlöshet råkar klämma sig in. Nästan så de av rädsla för att råka bli sömniga inte tillåter sig stillas det minsta.
Jag störs inte.
Jag vet.
Rätt vad det är sover de.

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se