En bit ur mitt liv

Alla inlägg under juli 2014

Av Kattis - 19 juli 2014 19:26

Så underbart söt!


När jag var liten var jag mycket hos min farmor. Eftersom min mamma var ensamstående, och min pappa flyttade till andra sidan av landet, var farmor den som ställde upp och tog hand om mig då min mamma behövde hjälp. Vilket var rätt ofta då hon jobbade natt!

Hos farmor hade jag en del leksaker, främst min pappas och hans systrars gamla avlagda grejer. Absolut inte att förringa, för det var saker jag faktiskt tyckte mycket om!

Speciellt en liten leksaksbil med ratt på taket som gick att styra. En liten röd volkswagen. En bubbla.

Jag kallade den för bebi-bil, hade nån barnslig tanke om att världen styrdes av jättar, och att en bubbla måste ju vara jättebebisarnas bilar... Hm, jag vet...


Och fortfarande ropar jag till så fort jag råkar på en gammal vw, vare sig det är en liten bubbla, buss eller en sådan däringa söt flakis. Jag kan inget om dem, jag är bara barnsligt förtust i deras utseende!

Nu när vi är i full gång med jakten efter vår lilla projektbuss för nästa sommaräventyr har vi ju snubblat över dem ett flertal gånger.

Tyvärr inser jag ju att de är på tok för små...


Av Kattis - 19 juli 2014 18:24

Jag kan inte låta bli det, men jag biter mig i läppen och kämpar mot tårarna.


Stämningen när vi kommer in på Stadium Arena i Norrköping är helt uppåt väggarna!!

Hela arenan är proppad av lägrets alla ungdomar och de skriker, nej de jublar och tjoar. Sjunger och hoppar i rena glädjeyran! Det är känslor som bubblar här inne!

Högt upp i luften flyger konstant neonfärgade tygfrisbees med någon känd reklamlogga på. De kastas från ena änden till den andra, flera stycken åt alla håll. De studsar runt i samma anda som alla lägermedlemmar.

Som om inte de jublande kidsen håller volymen i topp tillräckligt, dunkar dansant musik på så hög volym att man studsar runt där på publiksitsarna!

Det är med andra ord helt magiskt! Så där så känslorna får tårarna att brinna innanför ögonlocken.


Så många ungdomar, långt över tusen stycken, så glada och spralliga. Så känslostormande.

Och det var inte bara bakom mina ögonlock det brände där i Norrköping idag! Många var de rödgråtna ansikten vi mötte i folkmassorna. Många stod kramandes och hulkandes.


Minns själv avskedet efter månaden i England. Känslostormandes. Trycket i hjärtat. 

En sorg över att det som varit är förbi. 

Men mest en glädje över att det som varit också varit. Underbart.

Av Kattis - 19 juli 2014 09:47

Som jag snabbt plitade ner igår kväll i samma veva som jag förändrade bloggen lite, har familjen nu ingått i ett projekt av det större slaget.

Grabbarnas lägervecka och minnena av min egen språkresa i yngre tonåren förstärkte mina drömmar om att ge mina barn en liknande språkinlärning och upplevelse. Men som sagt, pengar för att skicka sex gossar på fyra veckors språkresa finns inte!

Då började mannen min att fundera på våra gamla tankar med en rejäl husbuss. Med en sån kan vi ta med hela familjen ner i Europa och landa lite var vi vill, hur vi vill och hur länge vi vill!
Och maken min har själv gjort sådana här bilresor ner till Spanien ett antal gånger som barn. Inte med husbuss, men väl med både tält och husbil! Så det känns ju knappast omöjligt.

Nu gäller det bara att hitta en buss!
Och vi letar och tittar och funderar.
Den får inte vara för gammal och skruttig. För vi vill inte fastna med ett ihoprasat färdmedel någonstans långt ner i Europa!
Och den får inte vara för ny och fullt inredd för den ekonomin har vi inte.
Så nu ligger sökandet på en ganska fin buss som inte alls är inredd för boende. Mer en linjetrafikshistoria som söker ny ägare.
En buss som vill byta liv helt enkelt!
För bygga kan ju mannen min. Och då får han ett projekt att pilla med som heter duga.
Men det är ju bara kul! Och jag vill va med. Kan säkert göra nåt nyttigt...
Tillsammans ska vi bygga vår perfekta husbuss!

En buss att ta 'Gossfamiljen on tour'!

Av Kattis - 18 juli 2014 20:17

Familjen har under en tid närt en dröm om en resa ner i Europa, framför allt till Spanien, för att kunna träna de äldsta gossarna i deras spanska och för den allmänna upplevelsens skull.

Och då husvagnen vi en gång hade till slut kändes för trång, ligger planerna nu på att köpa oss en buss istället. En buss att bygga och ordna till ett lagom passande boende för vår Europaresa. 

Detta kommer bli en mycket spännande resa, både vad det gäller bussbyggandet och själva resan ner i Europa!


Självfallet bjuder vi er att följa oss!

Av Kattis - 18 juli 2014 11:05

Ha! Detta med löpningsschemor skiljer sig visst rätt markant åt!
Nu har jag hittat ett som också riktar sig till träning inför Lidingöloppet, men som inte alls är upplagt lika bestämt. Utan mer fritt med en plan kring vilka typ av pass som bör ingå under en vecka.
Och med tanke på min semesterträning, som har en del att önska, så håller jag mig nog till den...

Styrka har jag just nu lättare att få in, än de där nyckelpassen som är så viktiga. Men det kommer nog igång vad det lider.
Igår fick jag mig i alla fall en rejäl judogenomkörare på två timmar. Det måste ju också göra gott!!

Av Kattis - 13 juli 2014 09:27

Idag är det en stor dag.
I alla fall för mig! Kanske större för mig än för de berörda gossarna till och med...

När jag var fjorton var det dags för konfirmation. Och 'på min tid' var det inte många som funderade på om man skulle konfirmera sig eller inte, man bara gjorde. För det roliga kompisskapets skull.
Min mamma ville vara extra rolig. Eller ville att jag skulle få ett extra roligt minne. Så hon skickade mig till England i fyra veckor!
Och det var helt utan någon kompis med mig och jag ville inte alls! Superläskigt!!
Men så otroligt stärkande. Så här i efterhand!
Mycket var inte jättebra med en sån där organisationsresa, men då jag kom hem levde jag så i det engelska språket att mina tankar gick på engelska. Och det var häftigt!!

Och någon typ av liknande upplevelse vill jag gärna ge mina barn! Fast fyra veckor utomlands gånger sex barn...Den ekonomin finns inte!
Och jag skulle aldrig skicka mina barn till en familj på det viset, i så fall internat!

Nu finns det ju enklare och billigare alternativ i hemlandet. Som Stadium Sports Camp.
En veckas läger med valbar sportinriktning. Kan bli jättekul!
Och stärkande.
Men mina barn slipper åka själv. De två äldsta får ha varandra med sig.
Och idag bär det iväg. Till...skytteläger.

Alla vet väl att jag är emot vapen?Hmpf!

Av Kattis - 12 juli 2014 23:21

Legoland avklarat och något slags semesterlugn kämpar febrilt med att infinna sig.
Jag har alltid trott att det är då man ska ha så där oändligt mycket extratid till träning och hängmattestunder som det visas på reklampauserna! Men det är ju galet lögnaktigt!!

Jaja. Denna veckan har jag lyckats klämma in två löpturer, en långsam sjua och idag en tur som planerades bli timslång men som visade sig bli skitjobbig och därför kortades av avsevärt.

Jag kom ut och drog iväg. Kände redan efter en kilometer en väldig smärta i magsäckstrakten. Som ett slag i solar plexus ungefär. Trodde jag skulle kräkas!
Släppte gjorde det inte heller. Och efter två kilometer bestämde jag mig för att korta ned passet till en femma! Men så klart gav det bytet med sig att jag fick fem-stress. Avskyr femmor!! Då får jag krav på mig att köra fortfortfortare!!
Suck. Försökte tagge ner men det gick inte...
Och magen gav så klart heller aldrig med sig. Och jag blev bara förbaskad!! Dumma kropp!!

Till slut närmade jag mig målet och ville få slut på plågan illa kvickt! Spurtade med ögonen på distansmätaren. 4.87 4.95 5.00
Äntligen!!
Och då ser jag att jag, trots den hemska känslan och jobbigheten, eller kanske tack vare den?, snubblade i mål endast sex sekunder från pb!!

En vacker dag slår jag det!!

Av Kattis - 8 juli 2014 00:10

Pulserar. Mina ben värker.

Igår lyckades jag smita in lite styrka, ja ok ganska ordentlig, mellan allt fix och don. Idag har jag rännt kors o tvärs på det stora gul och blå varuhuset bara för att sen få möjlighet att skruva mina fingrar lika färgglada.
Och nu är mina ben helt slut. Hettar och pulserar.
Det behövdes inget pass idag, det blev svettigt ändå.

Allt rännande och skruvande har i alla fall gett resultat med sig. Gossens rum är nu nästintill färdigställt!! Det är bara de där sista tio procenten kvar. De där tunna golvlisterna.
Men de tar vi imorgon...

Presentation


Ett liv i förändring. Från heltidsmamma till en kvinna med tid för egna intressen.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skapa flashcards