endastgossar

Alla inlägg under juni 2013

Av Gossmor - 19 juni 2013 09:06

Läsning är nyckeln till kunskap.

Jag är en stark förespråkare för läsning, och kämpar från tidig ålder för mina barns intresse för bokstäver-läskod-bokplöjning.
Äldsta gossen var en bokslukare innan jag hade fattat att han kunde läsa. Första boken var en jackpott direkt! 'LasseMajas detektivbyrå'

För det gäller ju att hitta rätt bok.
Och det är inte alltid samma för alla, ska gudarna veta!, och det är inte alltid så turligt att man snubblar över jackpott på en gång.
Med andre gossen fick jag lirka in läskoden genom serietidningar. Men det gick det med. Sen blev det raka vägen genom 'Harry Potter'.

Den tredje pojken däremot...
Han har aldrig riktigt fått känslan. Bara kännt pressen av jobbiga recensionsarbeten och därmed fått en närmare avsmak för läsning, mer än lust.

Men så igår.
Jag tog en helt annan bok än de andra pojkarna någonsin läst. Tröck den i handen på gossen, sa 'lägg bort Harry Potter' och bad honom prova 'Min morfar och isbjörnarna'.
Och då hände något!
Pojken släppte inte boken på hela dagen och den var utläst innan frukost!

Summan av kardemumman; det gäller att aldrig ge upp! Det finns en bok därute, som skänker lustfylld läsning till alla. Det gäller bara att hitta den...

ANNONS
ANNONS
Av Gossmor - 17 juni 2013 14:19

Mannen såg det långt före frun. Varnade till och med.

Men, vad hjälpte det...


Ibland undrar jag var känslor bildas, var kommer det första fröt ifrån? Kan man på något sätt stoppa dem? Torka ut dem eller förgifta dem?

Eller är vi alla bara offer för vårt eget inre...


När vi vet att vi måste utsätta oss för något vi tycker väldigt illa om, som nästan skadar oss inuti, kan en del göra det lättare för sig själva med en belöning efteråt. En shoppingrunda, glass eller en efterlängtad stund för sig själv.

Men när vi hamnar i situationer som vi märker får våra känslor att ofrivilligt poppa, kan man göra på samma sätt då? Fast tvärtom? Straffa oss på något sätt, för känslostormar vi absolut inte önskar.


Eller är alla dessa omkringstudsande hjärtan bara en hop kärleksoffer...

Fallna under amors pilar.

Av Gossmor - 12 juni 2013 09:00

Jag ska sitta på altanen. Jag ska,ska,ska....

Värmen har inte kommit riktigt än. Men jag ser att den är att vänta! Och jag ska sitta och dricka mitt morgonkaffe här ute! Om jag så får hacka tänder på kuppen. För än är det inte varmt...


Igår jobbade vi massor med slalom, jag och Freja. Och titta, nu börjar det lossna =)
 

Av Gossmor - 11 juni 2013 08:56

Börjar komma in i sommarlovslunket.

Tar morgonkaffet på altanen och känner doften av sommar - regnvåt gräsmatta.

Då vet man att sommarlovet verkligen börjat, när regnperioden är här!


Sommaravslutning 2013Nej då, jag ska inte klaga. Vi har haft väldigt bra väder, med mycket sol och värme. Barnen har plaskat flera gånger i poolen. Men som sagt nu har lovet börjat och då kommer alltid regnet. Minst en gång om dagen....


Om en vecka är det midsommar och då väntas bästa besöket. Av min käre syster med familj =)

Så då börjar pyntarochfixarlusten krypa inombords!

Igår slet vi omkring ute på altanen hela dagen. Flyttade mina bondbänkar kors och tvärs, och provade en hel massa olika möbleringar innan vi bestämde oss. Inte blev jag helt nöjd, men det får vara bra så...

Sen slet vi fram alla nät, grenar och ljuslyktor det stora blå huset fanns att frambringa, och pyntade så det stod härliga till!

En liten lykta gick hädan, men vi är inte dem som är dem. Vi tog det som var kvar, själva hängaren, och trädde fullt med pärlor på tråd och knöt på smala tygremsor. Det blev inte så illa det heller! Nästan finare än lyktan faktiskt!


Inte så tokigt va?


Sen är jag så lycklig just nu! Över att äntligen, efter alla dessa år (måste vara drygt tio) ha kunnat börja träna agility på "riktigt"!!

Poker hade ju sina krokiga framben och gav mig därmed inte modet att låta honom jobba fyskiskt på det viset.

Men nu har denna gossmor fått hem sina egna hinder!! Och kan köra dagarna i ända!

Eller tills tjejen säger att det är nog i alla fall....Av Gossmor - 2 juni 2013 16:37

Av Gossmor - 1 juni 2013 22:25

'Sensei' tycker först att det är fusk att mina gossar har en egen dojo hemma. Men fortsätter sen med att dela ut tekniker att visa upp.
Det är bara dem idag. Mina två äldsta står ensamma på mattan och kastar varandrar så svetten rinner i pannan. Det är deras gradering.

De har fått möjlighet till en extragradering. Dels på grund av att ha missat den förra, dels för att få ett nytt försök för en högre grad. För det är ju inte lika lätt att lyckas när man börjar komma lite högre upp i färgerna! Och då kan det krävas ett par försök ibland...

Men denna gången gick det vägen. Och det var två väldigt glada och stolta killar som fick knyta på sig varsitt nytt bälte i förmiddags.
Och en väldigt stolt gossmor dessutom

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se