En bit ur mitt liv

Direktlänk till inlägg 19 februari 2013

Vårdcentral

Av Kattis - 19 februari 2013 08:01

Att jag aldrig vill gå till läkaren kan ju ha sina orsaker... Förutom att jag inte vill vara sjuk eller ha sjuklingar hemma förstås!


Men bara detta att man ska behöva vänta på att bli uppringd avskyr jag!! Å det grövsta!

Jag vill ha kontroll på när jag ska prata i telefon om något som kräver min fulla uppmärksamhet.

"Vi ringer upp dig på blablabla ungefär klockan halv fyra i eftermiddag." Vad i helsike gör jag kockan halv fyra i eftermiddag?! Jag kan för tusan stå mitt i kön på Ica. Eller nej just det, det måste jag anpassa då. Och se till att ha ledigt när doktorn behagar ringa!

Det går inte alltid att anpassa allting. Jag kan precis vara och hämta barn i skolan. Med fladdrig valp, gnällig storebror och ett skolbarn som har tusen och en saker att berätta om sin dag!

Då, mitt i värsta alltihopa, ska jag bara stanna tiden och få alla och envar att tyst och snällt stå och vänta, så att jag kan prata med tant doktorn om mina privata problem. Mitt på torget i centrala byhålan!!

Eller nej, det måste jag förstås anpassa då! Och ta bilen bara för att....


Jag är så trött på att vi medborgare ska stå med mössan i hand och snällt vänta på vår tur. Om vi ens får någon!

På vår lilla lokala vårdcentral till exempel, som jag hört till den senaste femton åren, har jag inte träffat samma läkare två gånger! Och då överdriver jag inte det minsta!

Det är bara AT-läkare som stannar i max ett år innan de drar vidare till roliga utmaningar. Inte några läkare man tar barnen till om de blir sjuka precis! INTE! Då ringer man och tigger tid på annan ort.


Nu behövde jag en tid för ett återbesök då jag strular runt med min fötter, men när till och med tidsbokningen i telefon sitter och suckar över att läkarna ju aldrig där! Att hon faktiskt uppenbarligen har stora problem med att hitta en tid i almanackan hos en läkare. Naturligtvis inte till den jag var hos tidigare. Men till den jag hör kanske.


Ty det tycks faktiskt vara så....att jag hör till en läkare... Spännande.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kattis - 20 augusti 2021 20:38

Vilken trötthet jag upplever just nu! Två veckor in i arbete efter en väldigt lång semester och det är klart att det tar på krafterna att komma in i rutiner igen, lära mig nya rutiner för ändrade arbetsförhållanden, jobba ihop mig med nya kollegor ...

Av Kattis - 19 augusti 2021 18:01

Nu har det snart gått en vecka sedan mitt lopp i Vemdalen och jag har lagt om min träning inför Göteborgsvarvet halvmaraton om en månad. Så nu blir det färre höjdmeter och mer tempo. Dagens träning planerade jag för att kunna jobba på det tempo jag...

Av Kattis - 16 augusti 2021 22:00


Av Kattis - 16 augusti 2021 21:58

Vemdalen fjällmaraton 45km Hade tre mål för detta lopp: 1. Klara av starten och de första fyra km utan adrenalinpåslag som resulterar i att jag är energitömd efter 500m. 2. Hålla tempot för att klara mig till 32km innan repet skulle dras efter ...

Av Kattis - 13 augusti 2021 13:24

Som på ett fullastat lasbilsflak längs en dammig grusväg genom den indiska landsbygden känns det. Trångt bland människorna, gråtande barn och snarkande äldre. Det är bara yrande fjädrar från hönsburarna staplade på taket som saknas. Jag sitter på...

Presentation


Ett liv i förändring. Från heltidsmamma till en kvinna med tid för egna intressen.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards