endastgossar

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2012

Det får vara bra ändå

Av Gossmor - 18 oktober 2012 09:11

När vårt första barn kom märkte jag hur mina tankar kring min egen barndom liksom vreds om ett varv. Nu kunde jag reflektera över min egen barndom, inte enbart ur det inre barnets synvinkel, utan även ur en förälders.

Plötsligt kunde jag känna att saker som jag inte ens reflekterat över tidigare fick mig att starkt ifrågasätta mina föräldrars agerande. Främst dock min mammas, eftersom hon varit ensamstående med mig under hela min uppväxt.

Men det fanns även upplevelser som jag nu kunde förstå lite bättre, och också respektera hennes hanterande av på ett annat sätt.


Innan hade jag inte några större funderingar kring hur starkt detta med min egen barndom plötsligt skulle komma upp inom mig, efter det att jag själv blivit förälder. Så det var nästan lite chockartat. Att i vuxen ålder plötsligt gå tillbaka i sitt eget liv och leva om alltsammans var inte alls särskilt underhållande. Men säkert väldigt bra och nästintill nödvändigt, för att kunna utvecklas och hitta sin egen roll som förälder!


Säkert gav detta med sig att min relation, till speciellt min mamma då, förändrades en aning. Kanske inte på ett öppet plan, och kanske inte så mycket hos henne, som inom mig. Men det handlar ju om två individer som hela livet stått mitt emot varandra som mor och dotter, och nu höjs dottern upp och blir själv en förälder. Nu står man på något sätt mer jämnt upp mot varandra. Som två föräldrar, med kanske inte alls samma värderingar...

Och det är inte alltid lätt.


I vår relation handlar det nog mest om att det har varit jag som har fått jobba.

Min mamma är den hon är, liksom alla våra mödrar är dem de är. Hon har gett mig mitt liv och den barndom jag har haft. Det är inget någon kan ändra på.

Så jag har fått jobba för att förstå att hon har gjort alla de val hon har gjort med intresse för mitt bästa, även om jag själv skulle ha valt helt andra vägar.

Vi är två helt olika människor med helt olika bakgrund och skiftande grundvalar. Det är helt osannolikt att vi skulle tycka precis lika om allting!

Men det får vara bra ändå.

Säkert är det något min mamma också fått jobba med. Att jag inte axlar min föräldraroll på det sättet hon gjorde. Inte agerar på samma sätt som hon gjort. Och det är nog något man får jobba med hela livet.


Det handlar om att försöka respektera varandra för dem vi är. Och inte tro att den andra kommer att förändra sig...
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gossmor - Lördag 8 feb 09:15

Den spruckna asfalten påminner om dig. Jag minns barndomens somrar på Ornö. Vi gick längs den solbrända vägen till glasskiosken. Fikade sockerkaka på altanen och lekte på ritad värld på allrumsgolvet. Krukväxterna i fönstret påminner om dig. Du...

Av Gossmor - Lördag 8 feb 08:55

Min farmor har gått bort. Men det är inte hela sanningen. Min farmor var så mycket mer. Så. Mycket. Mer. ...

Av Gossmor - Måndag 3 feb 13:31

Där ligger hon. Hon som alltid funnits. Som axlade en viktig roll och klev in där ingen annan fanns. Som funnits där när det har behövts, hjälpt till när det har önskats. En stabil punkt under hela min uppväxt. Nu ligger hon där. Framför mig. A...

Av Gossmor - Söndag 26 jan 16:19

Stegen trummar mot den blöta landsvägen. Den uppmjukade leran låter mina skor sjunka ner lätt i geggan när jag trycker ifrån i mina steg uppför backen. Idag valde jag att vända på varvet i mitt distanspass, samma runda men åt andra hållet. Gör det ...

Av Gossmor - Torsdag 23 jan 11:58

Framtiden möter mig i farstun. Jag är alltid lika nyfiken på vem. Bjuder in med öppna armar. Välkommen in till mitt hem! Undrar vad du kommer med? Vad bjuder du nu på? Kan det vara förändring? Något högre jag kan nå? Vill inte göra dig...

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

   

2014

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Följ mig via blogkeen

endastgossar

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Väl värda ett besök

Roliga sidor

Några egna ord

Statistik

Annonseringsplatser

Bloggar av mammor och gravida

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se