endastgossar

Direktlänk till inlägg 12 april 2012

Med sorg i hjärtat

Av Gossmor - 12 april 2012 15:20

Ibland är det rätta samtidigt det svåraste.....


Med tårarna rinnandes har jag samlat ihop mitt lilla valiums tillhörigheter, för att släppa honom vidare till ett pensionärsliv i lugn och ro. För att jag älskar honom så mycket. Och för att han är värd det.

Min lilla fyrbenta Poker är värd det allra bästa!


Som litet marsvin ramlade han in över våran trapp och tog mig med storm. Gav upphov till känlsor jag inte ens visst att jag besatt. Och de var inte alla av godo. En liten terrier kan vara nog så påfrestande!

Men att tillsammans lära sig att tackla alla frestelser och hantera alla motgångar stärker i slutändan mer än det tär.

Om man bara håller ut och ger sig den på att lyckas!


Minns hur vi så gott som bodde de första åren på gräsmattan med träningsscheman i handen, godis i fickan och bebisar tumlandes omkring oss. För det var just så; Poker & jag och alla barn.

Barnen sov middag i vagnen, och jag och Poker vandrade timvis i skogen. Lärde oss ignorera hästskit och dofterna från alla vildsvin och mufflofår.


Mitt enorma intresse för inlärning fick mina vänner, och framför allt Poker, att öppna mina ögon för utbildning. Och därav är jag förhoppningsvis färdigutbildad problemhundskonsult så småningom.

Att jobba med hundar med problem är ett stort ansvar. Att kunna se till möjligheterna till bättring, men även att, i de fall det behövs, inse att lösningen kan kräva något annat än träning.

En gammal trött hund som orkat med lekfulla barn i hela sitt tioåriga liv. Som hängt på barnfamiljens upptåg och mattes infall i träningssammanhang, har rätt att till slut säga "Stopp! Nu vill jag inte mer!"


Och där står vi idag. Poker att sagt ifrån. Nu känner han att det räcker.

Då inser jag att träning är onödigt och avdelningar av hus och hem kommer inte heller ge honom den frid han behöver. Så ett liv hos en pensionerad moder är helt ultimat. 

Och jag kan verkligen känna mig lycklig över att han ändå finns i min närhet och kommer att besöka oss med jämna mellanrum.


Fast någonstans inser jag att vårt liv tillsammans är slut. Och det är en ofantlig sorg......

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gossmor - Söndag 15 sept 12:40

Tar min eftermiddagskaffe inomhus. Sjunker ner i soffan med en smaskig scones i magen och myser. Dock har vi ett system där vem som helst kopplar in sig till högtalarsystemet med sin musik. Så här ligger jag nu och lyssnar till sextonåringens int...

Av Gossmor - Lördag 14 sept 08:25

Det må vara lördag men min morgonrutin ändrar sig inte. Jag sover en halvtimme längre än vanligt och kliver nästan genast upp i en längtan efter en ny dag. Det är lycka. Att vakna med lust och nyfikenhet för den kommande dagen. Något mer som följ...

Av Gossmor - Måndag 9 sept 15:14

Måndag bockar jag redan nu av i mitt inre. Det var en rätt bra måndag, ändå känner jag mig helt dränerad. Är det det som är själva essensen av en måndag kanske? En måndag borde vara pigg och alert. Utvilad och fylld av energi och ny motivation. I...

Av Gossmor - Söndag 8 sept 13:09


Så intar lugnet åter mina sinnen. Tystnaden gör ett välkommet besök. Lilleman fyllde nio stora år under veckan som gick och då vi skulle fira honom denna helg fick jag ett av mina infall, som jag får med jämna mellanrum, och bjöd kalaset till krä...

Av Gossmor - Onsdag 4 sept 15:30

Med tjock, bylsig, stickad tröja cyklar jag hem efter dagens slut. Jag vaknade med lätt hjärta denna morgon, som man kan göra när en liten sten har lyckats nöta sig loss, och lika lätt cyklar jag hemåt. Livet går sin lilla skogspromenad framåt. Ö...

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

   

2014

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Följ mig via blogkeen

endastgossar

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Väl värda ett besök

Roliga sidor

Några egna ord

Statistik

Annonseringsplatser

Bloggar av mammor och gravida

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se