endastgossar

Direktlänk till inlägg 16 augusti 2011

Bortse från avundsjukan och ge beröm

Av Gossmor - 16 augusti 2011 21:24

Gode vännens baksida har genomgått en real makeover.


Den som känt till den tidigare looken av den minimala ytan, kan inte på någon kvadratcentimeter känna igen den endaste lilla färgton. Ingenting ser längre ut som förr.

Och tjusigt har det blivit. En äkta wow-känsla lamslår den som lägger blicken på det vackra stora trädäcket som nu täcker så gott som hela uteplatsen. Den rena vita segelduken skuggar på allra stiligaste vis den sprillans nya poolen. Och den djupt gröna utrullade gräsmattan ramas in av ett vackert och rejält furustaket.


Att jag verkligen kände en ordentlig häpenhet över det mer än duktiga arbetet som genomförts, lät jag vid första möjliga tillfälle framföra till den kämpande snickaren. Jag lät honom på bästa sätt förstå hur otroligt vackert jag tycker att det har blivit!


Och ni må tro min förvåning, då han efter en väldigt ärligt uttryckt glädje över berömmet, utbrister att jag är den första som sagt något snällt!


Tydligen har grannar mest påpekat sakers varande, och frågande undrat hur han ska lösa olika delar. Aldrig visat några tecken på att bli imponerade eller annan uppskattning.


Hur kommer det sig?!

Är människan så fruktanskvärt avundsjuk att hon inte bara kan bortse från sin egen sårade självkänsla och visa gillande av annans göromål?


Hur ofta känner inte även jag avundsjuka!?

Gode vännens baksida får mig genast att fundera på hur jag ska kunna förbättra min egen, men att det skulle vara en orsak till att inte visa hur fint jag tycker att de har fått, förstår jag inte!

Att någon förändrar något, åstadkommer något eller lyckas med något är ett stort skäl till att låta uppmärksamma det. Och att låta denne någon få känna glädje över att det noteras hos andra, borde vara en självklarhet!


Ge beröm vid minsta lilla, istället för att bry dig om dina egna avundsjuka känslor.

Kanske kan känslan av att låta glädja andra, minska den egna svarta surdegen inombords...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gossmor - Lördag 8 feb 09:15

Den spruckna asfalten påminner om dig. Jag minns barndomens somrar på Ornö. Vi gick längs den solbrända vägen till glasskiosken. Fikade sockerkaka på altanen och lekte på ritad värld på allrumsgolvet. Krukväxterna i fönstret påminner om dig. Du...

Av Gossmor - Lördag 8 feb 08:55

Min farmor har gått bort. Men det är inte hela sanningen. Min farmor var så mycket mer. Så. Mycket. Mer. ...

Av Gossmor - Måndag 3 feb 13:31

Där ligger hon. Hon som alltid funnits. Som axlade en viktig roll och klev in där ingen annan fanns. Som funnits där när det har behövts, hjälpt till när det har önskats. En stabil punkt under hela min uppväxt. Nu ligger hon där. Framför mig. A...

Av Gossmor - Söndag 26 jan 16:19

Stegen trummar mot den blöta landsvägen. Den uppmjukade leran låter mina skor sjunka ner lätt i geggan när jag trycker ifrån i mina steg uppför backen. Idag valde jag att vända på varvet i mitt distanspass, samma runda men åt andra hållet. Gör det ...

Av Gossmor - Torsdag 23 jan 11:58

Framtiden möter mig i farstun. Jag är alltid lika nyfiken på vem. Bjuder in med öppna armar. Välkommen in till mitt hem! Undrar vad du kommer med? Vad bjuder du nu på? Kan det vara förändring? Något högre jag kan nå? Vill inte göra dig...

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

   

2014

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Följ mig via blogkeen

endastgossar

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Väl värda ett besök

Roliga sidor

Några egna ord

Statistik

Annonseringsplatser

Bloggar av mammor och gravida

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se