endastgossar

Alla inlägg under januari 2011

Av Gossmor - 29 januari 2011 11:44

Jag förundras ofta över hur en del stackars barn lyckas åka på varenda virusinfektion de råkar förbi, och ofta utvecklar dem till rejäla bakterieåkommor med penicillinkur på penicillinkur som följd.

Mina barn har tillsammans inte ätit penicillin mer än vad jag kan räkna på en hand.

Om ens det faktiskt......


Att kosten har en stor betydelse för hälsan är ett faktum jag och maken varit medvetna om sedan barnsben. Själv är jag uppvuxen med rå vitlök på knäckesmörgåsarna just för att hålla förkylningarna borta.


Säkert har vi lagt kosten till stor del åt rätt håll på grund av att samtliga gossar är laktosintoleranta. Mjölken har inte varit en del av vår basföda på samma sätt som i många andra familjer.

När de äldsta pojkarna kom fanns inte laktosfri mjölk alls heller, utan vi fick hålla till godo med havre och soyasubstitut.


Nu kommer fler och fler familjer ut med sina omvälvande livsberättelser. 

Hur deras autistiska och hyperaktiva barn tillfrisknat drastiskt enbart som följd av kostombyte.

Underbart att se hur kostens påverkan på livet äntligen börjar "slå igenom"!


Läs exempelvis om hur den danska familjen som tar hela sitt land med storm nu lever på sitt livsstilsföretag på kärnfriskfamilj.se

Eller den svenska familjen som även de försöker få sin röst hörd på samma sätt i vårt ingrodda mjölkland. råsmart .se


Att byta ut all pasta och bröd mot fullkorn är inget större bryderi.

Fast att plocka bort dessa helt ur inköpslistan känns nästan lite läskigt.

Jag måste nog få behålla brödet till en viss del. Kanske vara om möjligt ännu strängare med valet av brödsort dock. Knäcke ska väl vara helt okej?!


Jag har kommit fram till att ett köp av Ulrika Hoffers bok råsmart familj är ett måste. Den innehåller recept och tydliga guidningar i matvarudjungeln.


För nu ska jag nog köra detta race jag med!

Rensa kosten fri från socker, pasta, mjölkprodukter och till viss del även bröd.


Någon som vill haka på?ANNONS
Av Gossmor - 29 januari 2011 10:10

Dagens frukost. 

 
ANNONS
Av Gossmor - 28 januari 2011 21:07

Då flygfärdig fader är ute och testar sin förmåga till ekolokalisering utan diverse små flygfän flaxande kring benen, passar jag på att ge krypen en riktig egenhändigt iscensatt myskväll. Kocken bakade chokladkaka med förmodligen dubbla dosen mjöl, men med en rejäl skopa glass slank den ner utan större svårigheter. Sen valdes den mest sevärda filmen ut med största möjliga omsorg. Det landade på 'Batman forever'. Med twoface och the riddler, Jim Carrey's underbara mimik gör filmen. Kort och gott. Det som skapar mest reaktion hos batmamman är hur fantastiskt unga och släta alla skådisgodingarna är. Jim Carrey, Nicole Kidman, bara för att nämna två. Jisses hur gammal är jag egentligen?! En liten tanke spirar inom mig. Kan hända en liten egen filmstund hinns med efter det att batmössen flugit i säng… Vad skulle jag då sätta på? Tyvärr finns det två tomma platser i mitt filmotek, 'kaktusblomman' och 'hur man stjäl en miljon' fattas…

Av Gossmor - 28 januari 2011 19:11

Nu kan man genom att prenumerera på bloggar via 'blogkeen' direkt se när de uppdaterats via facebook! Kanske kan vara nåt. Välkomna att följa mig antingen genom bloglovin eller blogkeen :-)

Av Gossmor - 28 januari 2011 12:46

Efter många om och men kom alfahannen så äntligen fram till att alfatiken bör få som hon vill. Om inte i alla lägen så åtminstone i dem som rör hennes innersta revir. Köket. I detta utrymme spenderar jag större delen av mitt liv. Där intas samtliga mål och införmål-mål. Där njuts det av kaffebreak och tidningsläsning. Det är även endast där det är tillåtet att rita måla klippa klistra, eller att pyssla med lera pärlplattor och allt annat som är kladdigt och inte bra för minisar. Och var vill man då förvara dylika ting om inte i köket! Alfahannen har dock morrat i trångomål och ansett svanviftningsutrymmet vara för litet för att kunna klämma in ännu en möbel. Men alfatikar är bra på att trixa och fixa med knäna. Så skjuss så for det stora matbordet någon dm åt sidan och utrymmet var framtrollat ;-). Och tjoff så står nu min nya förvaringskommod på enligt mig en perfekt plats! Färdigt för inflyttning.…

Av Gossmor - 28 januari 2011 10:07

Amningspaus mitt i fredagsröjningen. Det värsta redan avklarat, men mycket kvar ändå. Gubben tog muckning till kvällen och ska rymma fältet med gänget och förutom diverse mässor dessutom knäppa en bio. Det gäller att slå många flugor på smällen! Själv var jag sist på bio för elva år sedan. Höggravid på 'sjätte sinnet'. Bra kombo ;-) Nehej nu är plutten mätt. Bäst att fortsätta städet…

Av Gossmor - 27 januari 2011 13:34


Med fötterna stadigt på jorden

vandrar jag sakta vägen fram.

Backspeglarna kastade jag i diket

för många många mil sedan.

Jag håller blicken fäst vid horisonten

och drömmarna i skyn.


Månen dansar med stjärnorna

och leder mig rätt vid varje vägskäl.

Kan hända jag snurrar för fort

någon gång.

Då stannar jag i djupet

av mig själv.


I andningen kan jag då höra

hjärtat tyda livet

och visa mig på rätt spår igen.Av Gossmor - 27 januari 2011 12:16

busig glad kille

 

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

   

2014

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Följ mig via blogkeen

endastgossar

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Kategorier

Väl värda ett besök

Roliga sidor

Några egna ord

Statistik

Annonseringsplatser

Bloggar av mammor och gravida

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se