endastgossar

Alla inlägg under september 2010

Av Gossmor - 16 september 2010 13:30

Tog Elvis i vagnen och rotade fram en något varmare kappa. Livrädd för nerkylda bröst, med stockning som följd! Kappan jag slutligen traskade iväg i är en riktig favorit. Inte något speciellt med den egentligen, men den är välsydd och sitter bra. Kappan har dessutom burits av min moder under hennes glansdagar och innehar en ålder på drygt trettio. Rätt skapligt för ett klädesplagg i denna tidsera! Att shoppa i second hand har aldrig legat i mitt intresse. Jag har en känsla av olust inför att bära plagg som burits av för mig helt okända människor dessförinnan. Men att ärva från vänner, har jag inget emot! Min promenad till skolan idag, gav mig ett ypperligt tillfälle att ta en instickare på biblioteket för att slänga in min röst lite i förtid. Mycket skönt att ha det valet postat och klart! Det ska bli så spännande att se resultatet! Tror inte att det är på långa vägar avgjort än....... Så glöm inte bort att rösta!

ANNONS
Av Gossmor - 16 september 2010 10:29

Vaknade med ett huvud som kändes tio kilo lättare. Underbar känsla, att vakna till välmående! Att sitta vid köksbordet och skåda mannens dammsugning kan vara, också det, en anledning till njutning. Eller inte.... Visst är det okej att han dammsuger, men känslan av att ha hundra saker man vill få gjorda, fast sitta fast i amning, är lite stressande. Men, men. Så får jag inte tänka! Amning är supermysigt! Och ska få ta den tid det tar......

ANNONS
Av Gossmor - 15 september 2010 14:09

Stora vackra vita moln svävar snabbt fram över en blå himmel. Solen skiner och björkens matta höstlöv vajar stillsamt i vinden. Barn leker i bollhavet i rummet intill och jag själv ligger i sängen med lillpluttet sovandes alldeles intill. Idag blev en dag då huvudet får visa vägen. Jag får ta allt efter vad huvudet visar att det orkar. Helt enligt principen att lyckas hålla migränen stången. Den gav tecken på annalkande redan igår. Så nu måste jag ta det lugnt! Annars ligger jag i däck ett par dagar framåt.....

Av Gossmor - 15 september 2010 09:59

Morgonen började på bästa barnfamiljsvis. Två kräksjuka barn och ösregn på skoljoggsdagen.....


Suck! Det var bara att tas med det.


Nu har vi sällan särskilt avancerade kräksjukor i detta huset, tack och lov. En gosse gjorde en pöl i sängen, som fixades, sen sov han i tre timmar och vaknade frisk som en mört.

Andra gossen sprang på toa ett flertal gånger ifrån sin plats i soffan och har nu börjat krya på sig han också.

Nu gäller det bara att få bukt med rundgången. Så inte alla blir sjuka.

Handsprit och toarengöring per tionde minut, så borde det stävjas.


Skoljoggen är inplanerad denna dag. Men i detta regnväder vet jag inte om jag med glädje ser att de låter barnen hållas ute, för en springrunda under en timmes tid. Hoppas nog att de ställer in.


Kvällen igår spenderades av min käre man i skolan, på ett av alla otaliga föräldramöten. Alltid lika underhållande ; )


Några föräldrar vill dra igång klasskassor. Några är helt emot.

Några vill spara pengar gemensamt. Några är helt emot.

Några vill sälja saker i mängder. Några blir rent av arga.

Några vill göra rejäla klassutflykter med hyrda bussar till spännande (?) platser.

Några blir arga och irriterade, samtidigt. ; )


Ja, det är inte lätt att få ihop det!

En del tycker att föräldrar ska kunna ta en dag från jobbet hur som helst för att ställa upp under speciella klassevenemang. Men för andra är det inte lika enkelt.

I vårt hushåll har vi en vettig inkomst. Den kan vi inte tulla på hur som helst.

Och jag har några barn hemma och ett antal tider under dagen att passa. Jag kan inte heller försvinna en hel dag bara så där.

Och barnvakter är dessvärre inte något vi byggt upp vår familj på.......


Nu resulterade mötet i ett inplanerat besök till en av huvudstadens alla billiga utflyktsmål. Inte något jag skulle ta mina barn till själv precis. Inte speciellt underhållande......... Men, men. Finns säkert ett och annat barn som kan tycka det är roligt.

Med en timmes bussresa till ett "växthus" .

Hur många spypåsar som går åt lär vi bli varse.


Äh, ni hör ju hur road jag är av det hela...........

Av Gossmor - 14 september 2010 13:32

Björken utanför köksfönstret kämpar för att lyckas hålla alla sina grenar på plats. Dess gula slingor far våldsamt runt i höststormen. Det är riktigt septemberväder där ute idag. Promenaden till skolan gick knastrande över mängder av nerblåsta frön, från allens alla ståtliga träd. Kan det vara almar?! Inte kunnig inom detta område.

Jag sitter just med dagens andra kopp kaffe och väntar på att far med två äldsta söner ska komma hemåt efter skolan. Det ska bli spännande att höra hur pappa Rolle har skött sig idag. Har han månne startat något nytt kottkrig eller förnyat sig och tagit kriget in i matsalen istället ; ) ! Nej då, så olydig och busig kan han väl ändå inte va......
Av Gossmor - 14 september 2010 06:57

Det rasslar från de stora grabbarnas rum. Därpgår legorensning. Utanför sovrumsfönstret hör jag grannen starta sin lastbil för att ta sig till dagens jobb. Idag är det Pontus tur att få med sig pappa och spindeln till skolan. Det ser han väldigt mycket fram emot! Spindeln ska återigen få en syrsa att snaska på inför barnen. Hon är inte blygsam heller och drar sig inte för en attack. Igår kom bvc-sköterskan hit, hon var lite mindre förtjust i vårt nya husdjur. Men hon verrkade inte särskilt rädd i alla fall. Lille Elvis hade gått upp bra i vikt också, vilket kändes skönt.

Av Gossmor - 13 september 2010 19:02

På min köksvägg hänger en drös med hand och fotavtryck i gips. De första tre barnen var alla små samtidigt, känns det som. Och deras avtryck gjordes i flera omgångar, men alltid i kyrkis variant med utgångspunkt från en djup papperstallrik. När sen gosse fyra kom hittade jag ett fint gjutningsset hos Panduro, som gav en kvadratisk tavla att måla i lämpligt utförande. Supersöta blir dem! Idag var det hög tid att ordna Elvis avtryck. Så nu står den på tork vid köksfönstret. Jag har haft lite ågren kring det orättvisa i att de tre yngsta får så fina avtryckstavlor. Men faktum är att deras tavlor kombinerat med de övriga runda formerna bildar ett riktigt vackert träd på väggen min! Ett äkta barnaträd......

Av Gossmor - 13 september 2010 08:18

Det stora möbelvaruhuset brukar vara duktigt på att bidra till ett mycket längre kvitto, än tanken var när de första stegen togs in genom dörrarna.

Allt ser så lockande vackert ut och prislapparna lockande små.

Men som bekant; "många bäckar små".......


Ofta brukar våra resor dit upp, till Ikea alltså, dela oss. 

Att åka dit hela familjen är väldigt ineffektivt. Speciellt då flera av gossarna hellre skulle sitta stilla i bilen och vänta, än att behöva gå inne i butiken. Varför då tvinga dem? Det blir inte roligt för någon av oss!

Och nu ville jag inte heller fara dit med Elvis-plutten, så Rolle tog de som ville med och drog dit själv igår. "Själv", är ju helt fel ordval egentligen......

Det var de två äldsta som hakade på.


Det som stod med stora bokstäver på inköpslistan var tallrikar. En del av er vet säkert att jag sålde hela vår servis för några veckor sen.

Sen dess har vi haft fem stycken stora loppistallrikar att äta på och ett gäng av melamin.


Nu ville jag köpa in ett ordentligt lager. Trettio stycken blev det.

Sen vill ju jag inte ha en färdig servis rakt av, utan tycker om en lite udda blandning. Och för ett antal år sedan köpte jag ett tiotal assietter i engelsk stil från den tjusiga butiken ÖB. Billigt och bra!

Sen har Rolle blivit glad i Rörstrands jubileumstallrikar av hundratalsserien.

Dem hittade jag några stycken av i den lokala loppisen, för kanske en femma styck. När vi nu söker fler får vi betala minst femtio kronor styck. De flesta går ut med ett pris över hundralappen.......


Valet av tallrikar från Ikea hamnade på "Dinera".


  

Och med assietterna från ÖB blir det så här.


  

Och med Rörstrands assiett......


  


Jag är nöjd! Äntligen har jag riktiga tallrikar att äta från, och slipper plasten.


Att släppa iväg Rolle till Ikea brukar vara väldigt farligt. Det brukar, som jag inledde med, sluta med ett mycket längre kvitto än planerat....

Fast igår skötte han sig utmärkt! Inget som inte var att önska kom med hem.

Duktigt. Jag vet ju själv hur svårt det är........ ; )

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

   

2014

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Följ mig via blogkeen

endastgossar

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Väl värda ett besök

Roliga sidor

Några egna ord

Statistik

Annonseringsplatser

Bloggar av mammor och gravida

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se