endastgossar

Alla inlägg under augusti 2010

Av Gossmor - 20 augusti 2010 19:03

Michael Jackson skrålar ur högtalarna och barnen har förvandlat vardagsrummet till dansgolv. Mannen står vid grillen (vem annars ;) och jag får lite mer hjälp än jag egentligen önskar med att strimla vitkål och morötter till coleslaw.


Coleslaw, tzatziki, bearneasås, pommes och grillat.

Äldsta gossen har beställt. Det ska vara festmåltid idag, eftersom det är den absolut sista sommarlovsdagen. Helgen räknas inte, enligt gossen själv .....


Far i huset är dock inte särskilt festerkännande då måltiden serveras på melamintallrikarna från husvagnen. 

Vi har ju sålt hela vår servis till goda vänner som bestämt skulle börja samla på precis den, i samma stund som den togs bort ur sortimentet.

Men jag har ju haft den i över tio år, så det gör mig ingenting alls om jag får

byta ...Men nu står jag här med ett val, som plötsligt känns nästan svårt. 

Först hade jag tänkt att direkt ta mig till Ikea och välja ut det finaste de har, det blir liksom inte så dyrt vad man än väljer.


Sen började veligheten infinna sig.

Tänk om jag sen hittar något jättefint jag skulle velat köpa istället?!

Så nu måste jag naturligtvis titta runt lite. 

Och ni som vet hur mycket (;) jag älskar att ta mig hemifrån och "fara runt" , kan då förstå att detta kan ta lite tid.


Men jag vet att det finns en liten butik nere på byn som hade några fina tallrikar förut. Då är bara frågan : hur dyra är inte dem?!

ANNONS
Av Gossmor - 20 augusti 2010 08:39

Öppen för framtidens behov och förbättring? Eller bakåtsträvare?


Att kalla sig bakåtsträvare låter som om man vore en åttioårig liten tant med käpp och grå knut i nacken........Så det vill jag inte. Men ibland känner jag att det släpps lite väl löst på ramarna runt det som en gång var.


Jag är uppvuxen med en mor som är född finlandsvenska.

Att hon är just finlandsvensk är otroligt viktigt, för er som inte är insatta. Det är ju två folk som bor i Finland. Och de vill inte blandas ihop.......


Skit samma. Men att växa upp med en finlandssvensk mor ger ett lite annorlunda språk.

Finlandssvenska är det gamla ursvenska språket, enligt mig.

Med mängder av ord som är så vackra och som vi så tragiskt håller på att tappa bort helt i Sverige.


Ord som :

Barn/Sängkammare

Tambur

Vask/Lavoar

Ämbar

Bykstuga

Tupp

Kiva

Butiken


Att säga att man ska gå på tuppen är till exempel något som kan ge upphov till en och annan rynka i pannan. Det betyder just inget annat än att gå på toaletten eller dasset, så det kan ju låta lite märkligt ....


Nu för tiden är det som om allt ska göras så enkelt och snabbgjort som möjligt.

Ord ska förenklas och förkortas.

Mig och dig stavs nu lite fult mej och dej. En skitsak i och för sig, men tråkigt tycker jag.

Sen alla dessa förkortningar som ramlar över oss konstant. Naturligtvis som en följd av snabbskrivna sms, men det har haft en tendens att följa med oss i alla övriga delar av samhällets skrifter också.


Och det är inte endast förkortningar som kan störa mig, utan jag har lagt märke till hur slarvigt många skriver nu för tiden. I bloggar, mail och inte minst på facebook.

Allt skrivs som en enda utandning, helt utan punkter, komman, stora bokstäver eller utropstecken/frågetecken.

Det gör texten fruktansvärt svår och jobbig att läsa!

Någonstans vill man ju kunna hämta andan och betänka vad man just intagit.


Kanske är det just därför det blivit så otroligt vanligt, och för somliga väldigt viktigt, att lägga in smiles efter var och varannat ord?!

Det som normalt förr förstärkte texen (! , ? ....) har nu bytts ut mot

       ) gubbar i mängder.


De kan förvisso vara underhållande till en liten grad, men ack så störande för ögonen i för stora antal.


Om man kan använda ord ur ett större ordförråd tillsammans med alla dess olika tecken vi redan har att välja bland, så tycker jag knappast att dessa små hoppande gubbar behövs.

De kan få förgöra sig själva    . I min värld behövs de inte.Vårt språk är så vackert att vi borde värna och bruka det med omsorg .....


ANNONS
Av Gossmor - 19 augusti 2010 13:49

Sitter vid köksbordet som jag belamrat med högvis av "lantliv" och kakelkataloger. Visserligen har jag redan gjort ett drömschema för mitt framtida badrum, men det är ju så kul! Tänker precis sätta gossarna i bakarbete också, så att vi idag kan få lite välförtjänt fika. Inte för att jag kan komma på av vilken orsak vi förtjänar detta, men killarna får i alla fall en nöjsam stund..... En skön promenad skulle kanske göra fikan mer berättigad ; )

Av Gossmor - 19 augusti 2010 09:04

Långsamt vaknar mitt medvetande till liv. Känner direkt att jag äntligen fått en mer ordentlig natts sömn. Skönt!

Hör hur det pysslas och stökas runt nere i köket. Hör hur det plockas ur kylen och skrapas med brödrosten. 

Äldsta killen pratar med de yngre om vilken tekopp som är vems. Och Si ber om hjälp av Sa att fixa hans smörgås medans han går på toa.

Åh, vad de är underbara! 


Lille D ligger ännu bredvid mig och snusar, men nu tar det inte många minuter för honom från öppnade små nyvakna ögon tills hans kravlar ner från sängen och går ner till bröderna.

En annan behöver en lite längre stund på sig att sträcka ut alla kroppens delar och få in färskt syre till varje muskel........


Vilken skillnad, det riktigt spritter i mitt inre, av att få känna mig utsövd.

Kan det kanske ha något litet med att göra att regnet rensar luften och friskar upp hela atmosfären, kan hända!? Skönt är det i alla fall.


  


De tre små grisarna sitter vid köksbordet och klipper och klistrar för fullt. 

En av dem ska på kalas på lördag och vill i vanlig ordning skriva ihop ett kort alldeles själv. Så klart! Det blir ju mycket roligare så.....


Jag själv bråkar lite med laddningssystemet för att få in alla mina bilder till datorn. Men jag får väl prova igen om en stund, eller be Rolle om hjälp ikväll.


Klockan är inte mycket ännu, men jag hoppas att fortsättningen av dagen blir lika lugn och mysig som den hittills har börjat....


Av Gossmor - 18 augusti 2010 15:09

En liten promenad och tre gossar fattigare. Känner att mitt humör är i botten och skyller tveklöst på den försvagande sömnbristen. Trevligt för sönerna som kan träffa vänner under annat tak. Inte för att jag beter mig särskilt illa, men rolig är jag inte heller..... Onsdag har snart passerat och jag undrar hur många andetag det krävs innan vi säger god natt åt lördag?! Dagarna rusar fram som ett ånglok helt utan pardon för dem som inte hänger med. Gick igenom almanackan igår och kan ana mig till alla fulltecknade dagar som kommer direkt efter skolstart. Alla elevsamtal och föräldraråd och ........

Av Gossmor - 18 augusti 2010 09:59

Gårdagens rejäla luftrumsutrensning gav ingen långvarig lättnad för andningen. Nu är det samma kvava syrefattiga luft igen. Försöker bädda rent i de tre små grisarnas rum, men måste ideligen sätta mig ner för att hämta andan. Känner mig som en åldrig överviktig gammal tant, som jag flåsar och står på.... Natten var lika sömnlös som vanligt. Magen tar var stund av lugn och ro som tillfälle att träna. Nog för att det är mysigt att känna kramarna som ger påminnelse om vad som komma skall. Men jag skulle tacksamt ta emot några nätters ordentlig sömn nu....

Av Gossmor - 17 augusti 2010 20:31

"Blixtar och dunder, magiska under............."

Jag kan utbrista båda uttrycken med ordagrann mening.


Blixtar och dunder.

Det passerade ett väldans oväder här för några timmar sen. Samtidigt som jag och Rolle skulle ta oss till vår lilla extrakoll av bebben.

Precis då jag kunde ha fått användning för min nya tjusiga regnkappa, men då hängde den så snyggt och prydligt hemma i hallen!


Min underbara vän, som jag alltid kan lite på när det kniper, öppnade upp dörren till sin casa med lika öppet hjärta, för hela vår lilla barnaskara. 

Jag ville ju gärna att både jag och Rolle skulle kunna få ta vår sista glutt genom ett ultraljud. Nu när vi dessutom fick ett extra........


Magiska under.

Det tar en stund att förstå sig på en ultraljudsbild då barnet är så stort. Man är ju van vid en hel bebis i bild samtidigt. Nu var det ju bara en bit i taget.

Han höll båda sina små händer framför ansiktet hela tiden, som om han ville gömma sig in i det sista liksom. Men en skymt av en liten näsa och mun som öppnade sig och sträckte ut tungan fick jag vid ett tillfälle! 

Så söt alla redan.......


Han mår i alla fall utmärkt, vilket jag inte tvekat på i och för sig. 

Han väger ung 3200g för tillfället och kan säkert hinna komma upp till normen av mina andra runt 3500g.

Barnmorskan kände jag igen sen förra gossens ankomst. Vi har ju gått igenom några stycken nu ; )

Hon tyckte vi kunde komma in och klämma ut honom till helgen, då hon jobbade. Och det skulle jag inte ha något emot!


Fast jag vet ju att det är en omöjlighet. Mina barn har alla kommit sent.

Elva dagar efter beräknat, tre, elva, fem och två dagar efter..........


Men som sagt, det är ju sista gången nu. Så det gäller att njuta!

Av Gossmor - 17 augusti 2010 13:18

Idag tog jag inga chanser. Jag hällde i mig en kopp kaffe det första jag gjorde i morse.


Efter frukost tog jag och barnen en sväng in till byn för att lämna ett prov till mvc, och sen till bokhandeln för att göra hösten, och årets, inköp av ny almanacka.

Det är superkul med ny almanacka tycker jag!


Att få bläddra bland dagarna ett helt år framåt.

Fylla i alla födelsedagar och redan inbokade händelser. Fast det finns det ju inga......

Händelser alltså, födelsedagar har vi gott om!


Minns när jag var runt tio, kanske lite äldre, och man gick och botaniserade bland bokhandelns alla nya skolartiklar. Snygga pennor, block, suddigum, bokpapper och almanackor. Det var alltid lika underbart!


På måndag drar det igång här, med skolan och judo och allt.

Spännande! En som kliver upp till femte klass, en till andra och en till första klass.

Wow! Vilka stora barn jag börjar få.........


Utanför fönstret ser jag näsorna från träden som singlar ner mot marken likt propellrar. De ligger spridda över gräsmattan och bildar, tillsammans med den något mulna himlen, en höstoutfit.

Jag älskar hösten.......


Längtar tills jag kan få börja använda min regnruskjacka och några rejälare höstskor....


NU ska jag ta mig en kopp java igen och bläddra i min ny kalender.

Snart bär det av till det större mvc på sjukhuset.

Spännande att se vad de vill titta och fundera kring där......

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

   

2014

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Följ mig via blogkeen

endastgossar

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Kategorier

Väl värda ett besök

Roliga sidor

Några egna ord

Statistik

Annonseringsplatser

Bloggar av mammor och gravida

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se