endastgossar

Direktlänk till inlägg 4 augusti 2010

Drömmarnas stad

Av Gossmor - 4 augusti 2010 10:52

Det sprakar från den gjutjärnsförsedda vedspisen. Husmor lägger prydligt in ett par vedklabbar till och ställer sen den vattenfyllda kitteln på plattan. En sparsam mängd kaffe strör hon över ytan.

Värmen i det stora köket är påtaglig, det enda fönstret står redan öppet i ett misslyckat försök att få in lite vind. Luften utanför står helt stilla.


På det väldiga träbordet mitt i rummet står en redig gryta med rykande het gröt, några slitna träfat och en bunt skedar av samma tillverkare.

Husmor samlar ihop kjolarna med ena handen och tar med andra handen fyra muggar, och ställer dem till samlingen på bordet. 


Bakom henne kommer bonden in med morgonens ranson av mjölk. Kannan är blöt av kondensen från värmen utomhus och ger fuktiga märken i bordsskivan när han ställer ner den intill grytan med nykokad gröt.

Som på en given signal kommer två barn inrusande och sällar sig till herrskapet vid bordet. Husmor serverar dem med van hand en lagom portion och går sen för att hämta kitteln med kaffe.


Hon fyller sin och makens mugg med den varma drycken och häller upp mjölk till barnen. Var och en ger de henne sitt respektfulla tack. 

Slutligen slår hon sig ner på platsen som sedan länge ansetts som hennes.Innan någon rör sin tilldelade måltid knäpper de sina händer i knät, böjer nacken framåt och leds av husbonden genom en tacksamhetsbön.

Det ligger en familjär tystnad över frukoststunden. Maten intas under gemensam rofullhet.

Utanför fönstret slås plötsligt murporten upp och in ramlar en ung kvinna. Trasslig i håret och med ett vettskrämt utseende stänger hon porten illa kvickt efter sig och kurar ihop sin tunna kropp tryckt mot murens mossklädda stenar.

Sekunden efter hörs hur jagande ilskna män kommer springande ner för bergsbyn. De rusar tveklöst fram förbi deras trädgård i jakten på något hett eftertraktat.


Paret vid frukostbordet ser hur den magra flickan drar en lättnadens suck och sjunker djupt ner i gräsets mjuka matta.


Husbond och husmor lägger sina frågande ögon hos varandra.........

 
ANNONS
 
Tove

Tove

4 augusti 2010 13:18

Du har verkligen skrivandets gåva ska du veta!
WOW, häftigt att han också är från Berga. Jag är från södra sidan stan innan kärleken fick mig att flyta hit, han är Bergabo och har aldrig flyttat längre än mellan Wira och centrum ;-) Nu bor vi precis vid Slussen i lägeneht men letar hus då denna 3a är lite trång :-/
På storängsvägen bor nästan alla mina gymnasikompisar i olika lägenheter :-)

Våra små har också alla gosat längre i magen än BF datumet. De är födde på bf+15, bf+6 och bf+3!

http://masserandemamma.blogg.se

 
Ingen bild

Anne

4 augusti 2010 14:47

Fortsättningen!!!!!????? Jag vill läsa mer :)

 
annkatrin

annkatrin

4 augusti 2010 15:20

Tack för en rogivande stund =)

http://annkatrin-mindagbok.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gossmor - Torsdag 23 jan 11:58

Framtiden möter mig i farstun. Jag är alltid lika nyfiken på vem. Bjuder in med öppna armar. Välkommen in till mitt hem! Undrar vad du kommer med? Vad bjuder du nu på? Kan det vara förändring? Något högre jag kan nå? Vill inte göra dig...

Av Gossmor - Måndag 13 jan 15:30

Med frostnupna kinder promenerade jag till jobbet imorse. Marken under mina fötter gnistrade som av tusentals stjärnor. Som att vandra över himlavalvet. Mina lår kändes lite stela efter gårdagens långpass. Jag sprang då en runda längs de lantliga...

Av Gossmor - Söndag 12 jan 16:28

Befinner mig i en storm. Känns som att det är jag som är centrum av det hela yrvädret. Kämpar för att hålla ett lugnt. Ett lugn som nog utåt sett ser rätt stabilt ut. Omkring mig väsnas det, likt en orkan som försöker slita omkull allt det kommer å...

Av Gossmor - Tisdag 7 jan 18:42

Trött i huvudet och utmattad av en hel förmiddag i sittande möte och massa social samvaro kom jag hem från första arbetsdagen på denna termin. Och då har inga elever ens kommit. Jag ser fram emot en vår fylld av utmaningar och känner en stor nyfikenh...

Av Gossmor - Tisdag 7 jan 07:20


Tisdag morgon. Ljusen flämtar trött på det stora ekbordet jag lutar mina armar mot. Nyhetsmorgon gör sitt vanliga klämkäcka försök att väcka mig till liv. Morgongröten vilar varmt i magen och jag sippar på min kopp kaffe. Snart. Jag kommer vakna....

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

   

2014

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Följ mig via blogkeen

endastgossar

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Väl värda ett besök

Roliga sidor

Några egna ord

Statistik

Annonseringsplatser

Bloggar av mammor och gravida

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se