En bit ur mitt liv

Alla inlägg under december 2009

Av Kattis - 19 december 2009 18:17

Nu har vi ätit en supergod middag med inbakad fläskfile och klyftpotatis. Vi har dessutom lyckats få in farmor och farfar på en jättemysig fika. Mina lussebullar blev kanongoda!

Jag såg på nyhetsmorgon när det var kanelbullens dag, att bagaren verkligen underdoserade med mjölet, och sa att bara man knådar ordentligt både länge och väl så blir det en bra deg. Man ska inte ha så mycket mjöl som det alltid står i recepten.

Så nu drog jag ner mjölmänden från 1,8 till 1,3 l. Sen lät jag assistenten jobba degen i säkert en kvart. Den var ännu väldigt kladdig, men det struntade jag i. När jag sen skulle baka ut katterna, använde jag så lite mjöl som möjligt. Bara så jag precis klarade mig från att fastna i degen alldeles.

Och nu är de lätta som luft.......Och kanongoda!

Av Kattis - 19 december 2009 12:17

Gubben och alla barnen är ute i snön. Snöslungan går för fullt, det är skönt att ha den även om det inte är ofta den behövs!

Mina lussekatter ligger på jäsning och marsipanfigurerna står chokladdoppade i kylen. Nu är jag redo för julen.......

Igår fick jag verkligen julkänslor, snön bara faller och världen är alldeles vit. Barnen är rosiga om kinderna och det finns gömda julklappar överallt.

Idag ska jag ta och slå in, om inte alla, så åtminstone en hel del av dem. 

Jag ska till och med ta och lacka dem för en gångs skull! 


Min städning av kontoret gav resultat. Kartongerna är rensade, hälften blev jag i alla fall av med. Jag kom till och med åt att rensa alla bruksanvisningar, även där blev hälften slängda. De var till gamla kasserade prylar.......

Nu står bruksanvisningarna sorterade i mappar, hushållsprodukter, maskiner/trädgård, teknik och småprylar som klockor och leksaker. Jag är mycket nöjd!


Idag ska jag även se till att vi får en mysig läsestund i soffan tillsammans. Jag brukar få till det ibland. Då läser jag en bok de valt och en bit ur barnens bibel. Tycker det är viktigt att de kan sin religion aningens i alla fall. Och även om man inte är supertroende är det en mysig läsning så här vid jul........

Av Kattis - 18 december 2009 22:06

Har legat med tre av grabbarna i soffan och tittat på ET. Den var verkligen perfekt för deras ålder, lagom mysig och spännande. Lagom dåliga specialeffekter.

Gav många skratt också......

Skönt med något alla de stora kunde se tillsammans. Binder ihop dem lite mer.


Idag har vi annars varit ute och njutit av det underbara vädret. Bra plogade vägar och strålande sol. Minus tio grader gav en perfekt snö, kall och inte det minsta slaskig.

Killarna plöjde igenom varje upplogad snövall och tumlade över varje snöberg, på vägen till och från skolan. Det ger leenden till alla förbipasserande. 


Lille D fick åka pulka till skolan i morse, och det tog inte lång tid innan min lilla fyrfota hade passat på att smita upp i hans knä, då pulkan gjorde en inbromsning. 

I vanliga fall kryper han upp i varukorgen under vagnen när hans framben börjar värka för mycket eller tassarna blivit för kalla. Men pulkan dög visst den med.....

Han har en medfödd missbildning i båda frambenen nämligen. Skenbenet har växt längre än det andra benet som sitter intill, vilket har fört med sig att benen vridit sig utåt. Tassarna pekar utåt som hos en prima ballerina.

Stackarn, men som tur är behöver han inte gå mer än han själv vill. Han kommer ut ändå.


Sen har killarna slagit in julklappar till varandra i mängder under eftermiddagen. Det är allt från egenhändigt målade konstverk till lego de samlat ihop uppifrån rummet. Si, fyraåringen, hittade ett suddgummi som han tyckte lille D skulle få. Så det slog han in med mycken möda och stort besvär.......


De är så söta ibland mot varandra! Tänk om man kunde samla ihop lite sådana stunder och hälla det över dem då de bråkar som värst.......

Av Kattis - 18 december 2009 13:11

Min städning har nu gått vidare in i vardagsrummet. Där finns det en del damm att torka från alla hyllor och tvbänkar.

Jag har som tur var inte mängder med prydnadsgrejor som också ska torkas. Mitt motto är som bekant, desto mindre desto bättre.....Hmmmm. Färre, kanske är ett bättre ordval. 

Ja, ja. Men så här i juletid blir alla öppna ytor plötsligt bombaderade av krimskrams. Mestadels av sådant som barnahänder skapat. Även om jag i ärlighetens namn är en rackare på att slänga i smyg. Hysch, säg inget!Men sen är det förstås också allt sådant man har köpt på sig i ett försök att öka på julstämningen lite. Som till exempel julkrubban, vi har en billig sådan, inköpt på något lågprisvaruhus någonstans, någon gång för länge sedan.Borde verkligen införskaffa en variant i en bättre klass, som gör lille barnet i krubban lite rättvisa.Nu stod jag i alla fall för att städa i ordning i krubban, och bevare mig väl. Huvudpersonen är borta! Jesusbarnet är försvunnen.....Nu blir det till att leta..........hoppas stjärnan är med mig.

Av Kattis - 18 december 2009 10:27

Har nu försökt röja lite på gubbens kontor.......Han får ju liksom aldrig arslet ur vagnen själv. Och sen vet jag att han och jag ser en viss skillnad i bemärkelsen ordning och reda. 

Hälften av prylarna som ligger i olika lådor och kartonger där inne skulle gladeligen kunna försakas. Slängas all världens väg. Sladdar har jag nu funnit i otroliga mängder, jag kan inte föreställa mig att han ens själv vet vart hälften av dem hör. Och alla kartonger sen..........

Vi skulle nog kunna starta mobiltelefonimuseum! Vi har säkert alla Ericssonutgåvor.


Men, nu har jag gjort mitt. Vilket betyder att han själv har händerna fulla när han kommer hem. Sortera kartonger och sladdar och prylar som ska UT!!


Hej, älskling. Trevlig helg............

Av Kattis - 17 december 2009 20:40

Nu är det jag som kryper ner under täcket med mina goda bok. "Den förlorade symbolen"- Dan brown. Mycket spännande och läsvärd! Rekommenderas varmt.


Hyser starka förhoppningar om att plogbilarna hinner med sitt innan dagen gryr imorgon. Så att en annan kan komma iväg och hem utan tretton panikattacker på vägen! Snön har i alla fall slutat falla just för tillfället. Vi får väl se vad vädergudarna roar oss med inatt.........


Tänka att det är precis en vecka kvar till julafton. Vi har inte hunnit med allt än!

Marsipanfigurer med chokladdopp är ett mycket viktigt exempel på vad som måste hinnas med inom de närmsta dagarna. Knäck struntar jag totalt i, ischoklad likaså. Alladinasken står i skåpet, öppnas på dagen D.

Det var godiset det. Sen finns en stor bunt filtbitar i olika färger som det skulle pysslas med. Och tomtar som ska målas och trådhjärtan som ska fixas..........

Oj, oj. Ingen rast ingen ro............

Av Kattis - 17 december 2009 15:42

Nu har jag fått hem mina grabbar. Jag tog resolut med mig min förstaklassare hem från skolan samtidigt som sexåringen slutade. Fast han egentligen skulle stanna två timmar till. Allt för att slippa ge mig ut en gång till!

Det är fasligt vilken tid det kan ta för plogbilarna att ordna till det. Vi fick vår väg plogad vid nio i morse, vid elva låg snön två decimeter djup på vägen igen. Och sen fick vi den inte plogad förräns till två! Då hade jag redan hämtat hem grabbarna...

Nej, i ett sådant här väder borde skolan hållas stängt. Men det är klart att det hade varit annorlunda om snöandet upphört redan på morgonen. Då hade ju plogandet gett resultat som hållit i sig.

Min lille fyrbenta vän har det inte heller så lätt i detta snökaos. Altanen som ligger ganska skyddad är ändå för igensnöad för att han ska kunna komma fram. Det blev en snabbkissning vid trappan och in igen.



  



Nej, men som sagt. Vi får en underbar jul!


Ikväll är det musikaldags. Nu är det upp till bevis för lille ekorren. Får se om dräkten håller, jag har ju inte sett någon annans utstyrsel.

Spännande värre............

Av Kattis - 17 december 2009 08:52

Utanför fönstret ger mig vädret associationer till något ur Astrid Lindgrens värld.

Tänk rövarnas julbad i Ronja, snöstormen hos Emil eller Madickens julafton.

Ett riktigt väldans vinterväder har vi fått oss! Nu är det jul på alla sätt och vis. Det är bara att tacka och ta emot........Gnäll inte först över dåligt julväder och nu över att det är för mycket! 

Dock måste jag medge att när jag vaknade med glädje ......Nej, nej.

Men jag menar att promenaden till skolan alldeles tog musten ur mig.

Jag får nog fylla på med julmust! Äh, vad håller jag på med.......

Det var fruktansvärt jobbigt att försöka ploga sig fram med barnvagnen, när dessutom snön vräkte ner i ansiktet på oss alla. Jag ville inte sätta lille D i en pulka och få ALL snö över sig när han precis varit febrig i flera dagar.

Och bilen rör jag inte gärna innan de hunnit ploga, vilket lär ta ett tag. Fast sen måste jag ju ploga fram bilen också............

Nej, hade jag förstått hur jobbigt det var hade jag låtit barnen varit hemma idag!

Jag måste ju hämta hem dem också, vid två olika tider dessutom....


Men det kommer bli en otroligt underbar julafton med all den här snön!

Presentation


Ett liv i förändring. Från heltidsmamma till en kvinna med tid för egna intressen.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards