endastgossar

Alla inlägg under juli 2009

Av Gossmor - 17 juli 2009 22:47

När man kommer vandrande med en liten flock barn i kring sig får man många blickar på sig. Och det är bara kul, det gör mig inget alls.

När vi till exempel stod framför "Mona-Lisa" i Louvren på vår Parisresa i höstas, var det fler som tittade på oss än på tavlan. De tittade, log och räknade högt. Det är nog inte så vanligt med en flerbarnsfamilj inne på konstmuseum så där bara.

Och då vi gick till Nimis här om dagen var det ett äldre par som började prata med mig och tyckte det var så många barn, och frågade om verkligen alla var killar. Precis som när jag gick in på järnaffären hemma och bara lät grabbarna komma efter som en liten svans. Då reagerade dem också och sa "Oj, vad många barn!" Det är kul att ge folk lite att tänka på....

Igår, då vi var på vår lilla shoppingrunda, passade jag på att inhandla byxor till grabbarna inför dopet. De ska ha likadana allihop. Jo, det ska dem! Mannen tog barnen och gick vidare till nästa affär medans jag skulle betala.

Så jag kom till kassan med fem par jeans, snyggare modell, i olika storlekar i stigande skala.

Kassörskan började bipa in varorna i kassan och tittade straxt förvånat på mängden byxor, alla i en annan storlek.

"Jaha, det måste vara bra byxor det här, eftersom du köper så många!", var biträdets kommentar.

"Ja, men jag har fem söner." 

"Oj! Då måste det gå åt mycket jeans!", tyckte hon.

"Jovars, men det är tur det är så modernt med trasiga brallor nu!", kontrade jag.

Sen kan man få många idiotiska anmärkningar också, men det kan vi ta en annan gång.......

ANNONS
Av Gossmor - 17 juli 2009 13:40

Tre gånger har jag nu stoppat pengar i dessa myntslukande   tvättautomater. Det har hittills kostat mig mer än tvåhundra spänn! På skittvätt!! Nu får det va nog........

Tvätten hamnar hädanefter i bakluckan på bilen och sen får man använda sig av det som finns i skåpen. Punkt.

Efter flera underbara dagar har vi plötsligt blivit invaderade av någon sorts småkryp som har tagit hela vårt varande i besittning. De finns överallt, de är pyttesmå, men skapar ändå klåda var de än tar sig fram över huden. De är så äckliga! Ser ut som små minikummin....Det känns som om de tar sig in i näsan och överallt.


Nu är min längtansfulla snartåtta-åring på bio med sin far och ser "Harry Potter- halvblodsprinsen". Jag hoppas att den är så superbra som han nu räknar med. Det är inte ofta filmer gjorda på ett bokmanus ger samma känsla som själva boken. De är sällan lika bra.........

Jag längtar tills jag får chansen att se "Änglar och demoner" efter Dan Browns bok med samma namn. Boken är ju exeptionellt bra, efter att ha läst hans böcker blev det väldigt svårt att läsa en annan bok och känna samma läslycka. Dan Brown höjer sig över mänden, om man säger så....

ANNONS
Av Gossmor - 16 juli 2009 23:27

Av Gossmor - 16 juli 2009 22:45

Dagens shoppingtur bjöd på ett riktigt lyckat inköp av solglasögon!

Eftersom mitt huvud är av storleken mindre, blir även de små glasögonen till enorma tallrikar framför mina korintögon. Antingen ser jag ut som en parodi av en mygga eller som någon "matrix"-wannabe....

Därför har jag aldrig kommit mig för att köpa något dyrt, snyggt par "riktiga" solbrillor. Men idag såg gubben till att en expedit kom fram och hjälpte mig att kollra bland alla dessa olika former och färger som hängde på stället. Jag kände mig mest arg och irriterad på att allting i glasögonväg ser så fantastiskt komiskt ut på mig............

Men denna lilla söta expedit lät sig inte nedslås av min buttra uppsyn! Nej, tvärtom lyckades hon ta ut just det paret som faktiskt såg rätt skapligt ut på min vassa näsa.

Så nu är jag stolt innehavare av ett par guldiga pilotbrillor från "Rayban"!

Av Gossmor - 16 juli 2009 21:53

Ikväll var det tivoli i hamnen. Det passade bra för våra barn som fått stå ut en hel dag med shopping i det stora köpcentrumet.

Det blev radiobilarna, barntåg och enkel karusell. Sen ville våghalsiga sjuåringen ta en tur i snurrsnurren. Runda sittbunkar som snurrade åkandes runt på en vågig plattform.

"Den får du ta med honom", sa jag till maken. Och han gav inga stora protester, utan tog biljetterna och gick raskt iväg med en skuttandes vilde.

Det gick ganska lugnt i början. Som det alltid gör....

Både pappan och sonen satt skrattandes och höll i sig. Sen började det snurra mer och mer....

Till slut var det bara sonen som såg lika road ut som förut.

När det sen började sakta av, sa jag till de övriga grabbarna att nu får vi nog hjälpa pappa ut. Han gick med gossen ner för trappan och sen tvärt åt andra hållet. Där slängde han sig raklång ner på rygg på gräset.

Det är då man börjar känna sig gammal......

När man inte längre klara av att åka alla de där snurriga karusellerna.

Av Gossmor - 16 juli 2009 21:35

Det här med husvagn är för många ett idiotiskt påhitt.

Det kan jag också tycka ibland, men det kan vara otroligt mysigt med. Ta husvagnen dit där det finns något du vill göra, här är det vandring, charmig miljö och shopping. Knäck några dagar och flytta vagnen till nästa ställe....

Det ger ju möjlighet till många olika sorters upplevelser på platser man kanske aldrig skulle tagit sig till annars.

Vi har en ganska fin husvagn, med komplett kök, varmvatten och toa med dusch. Allt som man behöver finns inne i vagnen....

Det blir till att bära några kannor vatten per dag, men det är ändå så skönt att det sen bara finns i kranen och till toaspolningen.

Fast det är ju inte färdigt sen.....

Sen när allt vatten är använt ur kranen och toan är full....ska det ju bäras bort också....

Det är inte lika roligt!

Mansgöra säger jag då....eller hur var det nu med könsrollerna?

Diskar det gör jag gladeligen, tömmer toaletten undviker jag så långt det är möjligt!!!


Av Gossmor - 15 juli 2009 19:30

Äldsta killen läste ut alla HP-böckerna då han gick i ettan, så att gå på premiären idag var inget att tveka över. Eftersom vi inte är på hemmaort, gällde det att ta reda på var, när och hur. Det var inte viktigt att komma till den stora biografen, utan den lilla närbion räckte. Kollade upp den, och noterade att det ej var bokningsbart där. 

Så de tog sig dit närmare en timme innan och ställde sig längst bak i den vindlande kön. Molnen kom och till sist mullrade även åskan.

I kön befann sig flertalet Harry Potter och många andra häxor.

Efter någon halvtimme, lagom tills kassan ska öppna, kommer en farbror ut och meddelar högt för samtliga väntande: "Visningen är fullsatt, välkomna en annan dag!"

Gissa om det kom hem ett besviket par grabbar!!

Nu är det BOKAT på den stora ortens biograf tills på fredag.....

Men det är ju inte samma sak som med en världspremiär.....


Av Gossmor - 15 juli 2009 15:01

Nu har vi gjort vandringen till Nimis.

Jag var lite rädd att den inte skulle bli av då snartsex-åringen gick och skrapa i stortån i asfalten igår kväll. Det blev ett ganska rejält sår, hela toppen är barskrapad. Och ont gjorde det så in i bängen!! Han skrek så han skakade tills jag gav honom alvedon.

Men iväg kom vi, och gick gjorde vi hela vägen ner.......

Har ni varit vid Nimis? Det är ett kolosalt stort klätterverk gjort enbart av flyttimmer. Men vägen dit är ändå det häftigaste! Först upp, upp, upp. Och sen spikrakt ner. Det är så brant att man sätter rumpan mot backen när man tar ett steg neråt.

Måste upplevas!!!

Nu kom badkillarna hem, så det är bäst jag slutar....

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se