endastgossar

Alla inlägg under juni 2009

Av Gossmor - 13 juni 2009 17:12

Nu har vi fått gräsmattan klar!!!

Stora lastbilen kom med pallarna igår kväll. Mitt i vår avslutningsfest, så hela släkten stod och tittade när killen skötte kranen och löft av gräset. Stackarn!

Men en riktigt trevlig kväll hade vi igår, ett stort tack till samtliga inblandade! Tyvärr hade vi inte vädergudarna med oss, men finns det hjärterum så finns det stjärterum....

Vi fick föda barnen först, eller nej. Det där blev tokigt! Vi gav dem mat först i alla fall. Så åt vi vuxna sen. Väldigt mysigt hade vi...

Och så idag var det fotbollscup hela förmiddagen och när jag väl kom hem med fotbllskillen, hade jag en gräsmatta på tomten!

Två stycken var de och det tog ungefär tre timmar för att lägga 250 kvadratm. Det var väl bra jobbat?


Av Gossmor - 13 juni 2009 17:10

99 mms endastgossar

Av Gossmor - 13 juni 2009 16:32

Torsdag eftermiddag - Mannen ska rensa poolen inför avslutningsfesten dagen därpå. I poolen flyter en plastbubbla med klorlösning som rengör poolen automatiskt och konstant. Den plockar mannen upp, sätter på locket och ställer undan för att ena gossen vill bada. Efter en liten stund hörs ett skrik - minstingen sitter helt nerdrälld med poolrengöraren....

Det blev lite nervöst faktiskt. Jag brukar inte oroa mig i onödan, innan jag vet om det är berättigat. Men kloret blekte kläderna nästan ögonblickligen och sjukvårdsrådgivningen skickade ambulans omedelbums.

Fast lille D verkade rätt oberörd, lite ställd av tumultet kanske, men inget annat.

På akuten fick vi sitta ganska länge, barnläkaren lät oss direkt förstå att sex timmar minst skulle vi bli kvar för observation. Men sen skulle öron, näsa, halsläkaren också ta sig en titt. Han gick ner med slang genom näsan och kollade matstrupen, men allt såg bra ut. Fast han skulle ringa runt och prata med flera kollegor.

Till slut beslöts det att vi var tvungna att åka till barnkliniken för observation under natten. SUCK! Tio mils resa klockan tolv på natten....

Vi fick träffa en till läkare som lyssnade och tittade. Sen skulle vi få sova så skulle det beslutas nästa morgon om det behövdes gå ner ytterligare genom matstrupen för att titta lite närmare.

Det de var mest oroliga för, fick jag veta, var om han hade andats in för mycket. Då finns det risk för kemisk lunginflammation. Vilket tydligen inte är att leka med. Men lille D visade aldrig på någon irritation alls.

Vi vet ju inte alls om han fick något i sig över huvudtaget, men stank klorin det gjorde han.

Nästa morgon fick vi vänta på olika läkare som skulle kolla, men allt var hela tiden bra och till sist fick vi åka hem. Det vill säga R fick först ta sig tio mil för att hämta oss, sen kunde vi åka hem.

Nu blev jag desto mer restriktiv med klor i vattnet. Det är inte en snäll kemiblandning. Inte något att leka med med andra ord....

Av Gossmor - 12 juni 2009 14:05

Nu är det fest för avslutningskillarna. Men jag återkommer sen för att berätta om vårt lilla äventyr inatt. Lille D sög i sig klorinlösning och fick åka tut-tutbilen. Men det var aldrig någon fara.

Fast det är väldigt skönt att äntligen ha kommit hem!

Av Gossmor - 12 juni 2009 09:41

Lille D fick tag i polrengöringen så nu sitter vi i eskilstuna på barnkliniken. Ingen fara, men de är nogranna. Tråkigt har vi...

Av Gossmor - 11 juni 2009 09:13

Aldrig har jag väl följt väderprognoserna så noga som nu till avslutningen. Regn, regn, regn.... Jag vill få en somrig avslutning! Vid regn sker allt i gympasalen utan föräldrar och släkts medverkan. Vi får inte plats.... Fy, så tråkigt! 

De senaste åren har vi haft en rejäl hetta från början av maj och förbi avslutningen och sen STOPP. Därefter har hela sommaren regnat bort. Men nu verkar trenden brytas. Visst har vi haft någon veckas värme, men inte som tidigare år. Kan hända vi får ett somrigt sommarlov i år!?

Vi är ju en husvagnsfamilj, en flock flackande friluftare. Vi tar gärna vagnen någonstans dit där vi kan ta våra ryggsäckar och vandra i rolig terräng. Då är det skönt med regnfritt medeltempererat väder. Jag behöver inte mycket värme för att trivas, bara lite lagom.

Svenska lagom är alltid bra. Just right......Aldrig fel med andra ord.

Vi ska snart åka och fira min systers student och min brors polisexamen. Då vill vi också ha ett bra väder, då får det gärna vara lite varmare. Så där så värmen håller i sig in till sena kvällen.

Då kommer nästa tanke. Vad ger man till en student?

Av Gossmor - 10 juni 2009 22:00

Det är konstigt det där med ålder...

Själv slutade jag fylla år vid tjugo drygt. Tjugofem kanske...

Det kändes liksom inte kul att bli äldre sen. Det var inget att fira och se fram emot längre. Jag kommer ju bara närmare ålderdom och död.

Men, å andra sidan...

När jag ser tjugoåringar någonstans, görandes vad nu tjugoåringar gör... De verkar inte riktigt ha samma självinsikt och inte samma erfarenhet. Vilket förstås är helt naturligt! Men inte vill jag komma tillbaka till det stadiet igen! Jag är enormt glad över de kunskaper om livet som jag har fått. Det är dem som skapat mig, och jag gillar mig.

Jag har många väldigt jobbiga erfarenheter i bagaget. Många skulle jag nog gärna ha klarat mig utan....

Men jag kan ändå känna en väldig tacksamhet för allt livet lärt mig. Annars hade inte jag varit jag....

Av Gossmor - 10 juni 2009 09:01

En dagisfröken i kommunen har anmälts för våldtäkt på två småflickor på avdelningen. Avskyvärt! En kvinnlig fröken, inte ens då ska man vara lugn...

Det är vidrigt vad många pedofilifall som dras fram i Sverige just nu. Är det kristiderna eller? Fast fallen är ofta långtida pågående utnyttjanden.

Det är då man börjar fundera på dödsstraff. Kan det finnas tillfällen då det skulle vara rättsligt brukbart? Själv kan jag känna att sådana individer inte ska få kosta Svenska folket en massa pengar i vård och straff. Det ger ju inget i alla fall.... Jag vill INTE ha en straffad pedofil som granne. Vilken vård denne än har fått!

Ibland känns det som den rättsliga sidan värnar mer om förbrytaren än om den drabbade.

Nej, fy .......!

I skolan har vi bråkiga barn med, naturligtvis, bråkiga föräldrar. Vilka ska tas mest hänsyn till? Det blir de bråkiga föräldrarna som vinner i det här fallet. De bråkar mest....

Vi andra måste nog börja bråka mer om vi vill komma någon vart!

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se