endastgossar

Alla inlägg under juni 2009

Av Gossmor - 23 juni 2009 21:21

Nu har det monterats ihop ett fotbollsmål på altanen. Men än dröjer tills helgen innan det egentligen är tillåtet att beträda gräsmattan. Vi får väl se hur länge vi kan hålla oss. Som målet står nu dröjer det nog inte länge innan ett fönster är spräckt! Lägg en boll framför P och han springer som galen...........

Idag hade jag ett mycket trevligt besök av min nära vän, med mor från USA. Modern talar förstås ingen svenska, så det blev till att knaggla på. Det talade språket är ju inte något problem att förstå, eftersom man är så van att höra det via tv och musik m.m Men att få ut det genom sin egen mun blir som att åka rullskridskor i grus. Det bara hoppar och far. I huvudet låter det perfekt, men det är som att orden rullas i spik innan man äntligen lyckas kasta ut dem. För fort går det när jag äntligen kan finna några ord som skulle kunna tolkas korrekt i sammanhanget.

Men modern var så trevlig och verkade begripa alla grymtningar jag försökte mig på. Usch, det är verkligen för sällan man pratar engelska! Hädanefter får jag försöka tala språket när helst jag umgås med min nära amerikanska vän....

Kanske grymtningarna då rullar över till kackel i stället....det är väl lite mer som jag brukar låta......

ANNONS
Av Gossmor - 23 juni 2009 10:51

Just nu går två tvättmaskiner, två torkskåp och en diskmaskin. Förutom den ständigt brummande dammsugaren. Undrar hur fort min elmätare snurrar nu?!

Eftersom både jag och min man är mer eller mindre pollen/gräskänsliga kan jag inte hänga ut tvätten att torka i solen. Tyvärr!! Det finns inget underbarare än doften av lakan som fått torka naturligt utomhus....

Jag borde fundera ut något annat sätt. Ordna till en energiuppsamlare från motionscykeln eller nåt. Bara så det skulle täcka förbrukningen för hushållsmaskinerna.


Just nu sitter min lilla hund i fönstret och spanar på något flygfä. Det är väl det stora problemet med den här årstiden. Alla dessa flyfän som kan ge mer eller mindre besvär. För ett par år sedan var det ju en riktig getingsommar. Vi fångade lätt in över trettio getingar per dag. Men att ringa anticimex eller liknande var ju ingen ide. För det var visst likadant överallt, så de hade redan händerna fulla. Vi hade små och stora getingfångare överallt, och de gjorde nog ett bra jobb. För efter det året har de inte alls varit så många. Vi tog nog kål på flertalet gissar jag.


Igår på träningen övade vi nackgrepp på varandra, och sjutusan vilken träningsvärk jag har där idag! Det är nog inte en muskelgrupp som tränas så värst mycket i vanliga fall. Nu har vi bara ett träningstillfälle kvar, sen är det sex veckors uppehåll. Usch, det känns jättetråkigt! Men man får väl ta i lite själv då. Så kan jag komma tillbaka som en riktig muskelknutte och slänga alla i golvet med lillfingret.

Det skulle väl va nåt?!

ANNONS
Av Gossmor - 22 juni 2009 20:34

Mat som njuts med goda vänner

Musik som ger vårt inre ro

Vilda glada diskussioner

Fyller oss med hopp och tro

En lycka djupt djupt ner i själen

Skratt som långsamt ebbar ut

Sol som glittrar över huden

Dagen lider mot sitt slut

Tack för denna dagen

och all den glädje jag som gäst

har fått nöjet att kunna delta i

på eran underbara fest!


                                                  
      KT 09

Av Gossmor - 22 juni 2009 13:22

Jag har en fobi.... Skräp under fötterna.

Därmed har jag hunnit gå igenom ett antal dammsugare under mina år av eget ombesörjt boende. Jag vet inte hur stort antal det är jag har lyckats köra slut på. Men de går inte att räkna på en hand i alla fall. En del har sladden gått sönder på, andra har helt sonika brunnit upp. Jag har ordagrant fått springa ut på gården med en brinnande dammsugare i högsta hugg....

Det här är något jag är lite känd för i min närmaste omgivning. Jag kan t.ex inte äta frukost om det finns smulor och annat äckel under bordet. Och jag kan heller inte känna mig tillfreds efter hemkomst från semestern innan jag hunnit gå igenom hela huset med min lilla sladdkompis.

Men nu är det gjort och därmed är ordningen återställd!

Det där med smulor under fötterna kan vara lite jobbigt också när man ska hitta på saker med familjen. Jag pratade med svågern här om sistens. Han undrade om jag kunde tipsa honom om något campingställe med bra strand för barnen. Hmmm, hur skulle jag nu få ut detta på ett bra sätt?!

Jag som sopar av fötterna vid minsta brödsmula......på en strand fullständigt översållad av sandkorn.........! Tänk själv, det rimmar ganska illa.

Mattor är också ett fenomen som jag inte klarar av. De ser ju skräpiga ut på fem minuter. Plus att de är extra jobbiga att dammsuga av. Nej, sånt går inte hem i mitt hus!

Min man har ibland försökt hitta vägar för att underlätta mig i min dammsugarfrenesi. En gång kom han hem med en sådan där lite eldriven sak som man kunde ta bort handtaget på, för att dammsuga bordet eller vad nu tanken var. Men det gjorde mig bara arg, stackar´n! Skräp är vad jag kallar såna latmansprodukter! De gör knappast ordentligt rent efter sig. Inte så det passar mig i alla fall.....

En sopborste i dagisvariant, en halvmeters bred sak med mjuk borst, sökte jag både länge och väl. Till sist kom min älskade hem med en sådan. Han hade hittat DEN, förkunnade han. Och jag blev verkligen ärligt och uppriktigt glad och tacksam. Men nu hänger den bara i skafferiet, knappt använd. Jag nöjer mig trots allt inte med mindre än äkta dammsugning. Det är bara då det känns ordentligt gjort.....

Och det är ett av mina få levnadsmotton:

"Ska det va, ska det va på riktigt!"

Av Gossmor - 21 juni 2009 22:33

Ja, nu har jag firat midsommar med allt vad det innebär. Vi var i Värmland det gröna och festade med släkt och vänner. Vi var närmare sextio personer, så det blev socialt på hög nivå! Det var så fint ordnat, pappa fixade en jättefin stång och bror min med spelarkompis ackompanjerade vår dans på bästa sätt. Det blev otroligt stämningsfullt!

Sen blir det ju inte sämre av att de bor med så idylliska små lador spridda på tomten....

Och tur med vädret hade vi med! Barnen fick åka björkklädd vagn efter traktorn och vi hann dansa och ha fiskdamm. Så när vi till sist gick in, kom regnet. Det kunde inte bli bättre timing!


Men då vi har flera små barn blir det ju inte till att kunna stanna allt för länge. De minsta blir ju ordentligt trötta redan efter åtta. Tyvärr....

Jag hade så hemskt gärna velat stanna för att få höra bror min med band spela. Men, men. En annan gång...


Skönt är det i alla tillfällen att komma hem igen. Och nu var jag en aningens nervös för vår nylagda gräsmatta. Men det visade sig ha regnat här mest hela tiden, så den är grönskande och frodig!

Och imorgon är det måndag igen.... Gubben har två veckor till på jobbet, sen är det semester på riktigt.

Jag undrar vad jag och killarna ska hitta på dessförinnan. En picknick och vandring på sandvik kanske, eller Tullgarns slott....

Eller bara sitta på min fina altan och mysa.....

Av Gossmor - 19 juni 2009 17:41

99 mms endastgossar

Av Gossmor - 18 juni 2009 10:55

Här går vattenspridaren konstant. Det känns inte vidare miljövänligt, men det är vänligt för miljön i gräsmattan. Den är blöt men blir ändå brun på noll tid.


Idag är det avslutning på fotbollen, det firas med match mellan lärare och barn. Vi ska heja hela familjen. Sånt är kul...


I helgen ska jag se till att få tag på mera garn till min sjal. Glittergarnet tog slut mitt i alltihopa. Men nu ska jag se till att få klart den. De blir så fina, sjalarna mina........ Det är verkligen kul att sticka. Underskattat!


Spännande att träffa alla gamla släktingar i helgen också. Hu.... Jag har lite svårt för sådana enorma folksamlingar. Men när det väl är igång brukar det vara kul.

Det var lite smått och gott från mig så länge....

Av Gossmor - 17 juni 2009 22:15

Ingen vilja kan ta dig i mål utan samma vikt i styrka.

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

   

2014

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Följ mig via blogkeen

endastgossar

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Väl värda ett besök

Roliga sidor

Några egna ord

Statistik

Annonseringsplatser

Bloggar av mammor och gravida

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se