endastgossar

Alla inlägg under maj 2009

Av Gossmor - 28 maj 2009 20:33

De sista två månaderna har det varit minst två dagar i veckan som mannen kommit hem, brett ett par smörgåsar och sen dragit iväg till nästa jobb. För att sen inte komma hem förräns bortåt tio-tiden.

Det går ju ann, men kul är det inte...

Normalt sett kommer de sena arbetsdagarna lite pö om pö. Och då kan det ju vara riktigt mysigt att bädda ner barnen själv och sen ensam slänga sig på soffan och slötitta på nåt skräp på tv.

Men ikväll när jag hade badat och lagt de två minstingarna, satte de tre äldre sig med varsin mattebok vid köksbordet. Och vi hade en sån där supermysig stund bara vi... Satt och fnulade med ental och tiotal, monster som åt en massa siffror och tiotalsövergångar i minus.

Det finns inget som är så kul som att sitta och pyssla med barnen! Höra hur de tänker och se hur glada de blir när de får till det...

ANNONS
Av Gossmor - 28 maj 2009 13:08

Jag är så grymt sugen på att shoppa kläder! Till mig själv, men framför allt till barnen. Men hur, var och NÄR? Jag lyckas bara inte få till det...

Till helgen ska jag verkligen försöka komma in till Trosa åtminstone!

Där finns riktigt bra klädbutiker nu för tiden. Och för min del räcker det med en bra butik där jag kan hitta en mängd snygga artiklar, än att jag ska behöva springa in och ut ur massa olika tillhåll.

Min man har hittat "sin" klädaffär, han kommer dit någon gång om året och spenderar några tusen och sen är det bra. Men jag kan inte hitta mitt ställe...Jag finner inget koncept jag kan ta till mig helt och hållet så som han har gjort. Det skulle ju va kul att göra det nå´n gång....


ANNONS
Av Gossmor - 28 maj 2009 08:58

Visst är det något speciellt med att ligga och höra regnet slå mot ett plåttak? När jag var liten hade vi en sommarstuga med just plåttak, och jag minns så väl hur underbart det var att ligga i sängen och läsa en spännande bok medans, regnet smattrade mot plåten... Det är äkta svensk sommar...

Man får ligga i soffan med en bok hela dagen, utan att känna tvånget att gå ut i solen. Det är avväpnande med regn... slapphetens väder.


Inatt vaknade lille D i ett hysteriskt gallskriksanfall. Till slut insåg jag i trötthetens dimma att han måste ju ha ont någonstans! Alvedon, en halvtimmes skrik till, som en fingerknäppning - tystnad, sov resten av natten. Och sen den malande självkritiska irritationen över att jag inte insett smärtan snabbare.

Det var en ny kindtand såg jag nu på morgonen...


Av Gossmor - 27 maj 2009 14:44

Tror du att Sverige själva kan få Östersjön frisk och välmående?

Kan vi ensamma hantera den internationella brottsligheten? Som droger och barnpornografi t.ex

Annars måste vi samarbeta med andra! Och då är det viktigt att vi har företrädare som kan tala för Sverige.

Vad tycker du är viktigt?

Glöm inte att visa det genom att rösta i Europavalet den 7 Juni!

Av Gossmor - 27 maj 2009 09:33

Det var en blåsig dag idag! Kepsarna flög all världens väg flera gånger om.

Men till skolan kom vi fram i alla fall...

Igår var det utvecklingssamtal med äldsta pojken. Vi gick igenom nationella provet... Jag kan ju inte säga annat än att min gosses kunskaper fascinerar. Det känns så skönt att det kom fram ordentligt nu! Hans lärare har nog förstått att han är lite egen, men nu skakade hon bara på huvudet och sa att hon nog inte riktigt hade förstått ändå....

Det är inte lätt att ha barn som inte helt passar in. Vare sig det är någon bokstavskombo, autism eller annat. Det är inte något som tydligt syns på barnet, men det känns annorlunda.

Min äldsta är väldigt osocial och skygg, han är ganska svår att få grepp om för utomstående. Visst har andra kunnat se hans kunskaper, men eftersom han varit så oerhört tillbakadragen så är det inte något folk tagit helt på allvar.

När han var tre år satt han och lade hundrabitars pussel. När han var fyra satt han och roade sig med mattetal i bilen på väg någonstans. "Tre tre gånger, det blir nio, mamma!" Ja, vad säger man? "Bra!"

De tekniska kunskaperna passerade mina för flera år sen...

Om jag inte förstår mig på tv:n kan jag alltid fråga honom!

Innan han hade gått ut första klass hade han läst ut hela Harry Potter-serien, och börjat läsa den igen....

Bara så att ni ska förstå en aning. Det har varit häftigt att se hans utveckling. Men eftersom lek aldrig intresserat honom så värst, så har det varit ganska krävande också. Fast jag har ju lärt mig. De första matteböckerna köpte jag hem när han var tre år och det har gett mig många lugna stunder....

Av Gossmor - 26 maj 2009 20:53

Jag är, som kanske är bekant, mycket intresserad av inlärning. Vad eller vem som ska inläras spelar inte så stor roll. Det är själva grejen av förändrat beteende och orsaken till det som intresserar mig.

För många år sedan hade vi en minigris vid namn Pumba. Vad annars?

Detta var innan barnen kom i mänsklig form...

Pumba var i alla fall vår lilla gullegris, han låg och gosade med husse i soffan varje kväll. Fast till slut var det nog bara han som gosade, för han blev så stor och stark att husse åkte ner på golvet.

Sen var han som grisar är mest, en riktig bökare och allätare. Han tuggade på allt! Böcker, stolsben och blommor om han kom åt. Nu hade ju jag en sån där söt piedestal med en liten murgröna på. Den växte och hängde ner mer och mer. Snart fick Pumba korn på den och började försöka nypa åt sig en bit så fort tillfälle gavs. Då var det så festligt att denna lilla växt förstod att ändra beteende och växthåll. Den började, just i Pumbas bitnivå, att vända och växa uppåt istället...

Den ville med andra ord undvika något negativt, att bli äten.

Det den lärde sig var inte något roligt, utan livsviktigt.

Om vi tänker oss alla som just den här tiden jobbar häcken av sig för att få ihop pengar till en riktigt underbar semester. De kämpar, jobbar över och sparar in på allt som kan sparas in. För att nå sitt mål: en semesterresa.

De står ut med mycket för att få en härligt välförtjänt belöning.

Det de trots allt upplever är något positivt, det ska bli kul!

Det många föräldrar gör är att de skapar en situation kring nödvändigheter som är enbart negativ!

Hot om utebliven månadspeng om inte läxorna görs ordentligt...

Om du inte lyssnar på mig nu åker vi inte till fotbollen.....

Bland de värsta, läggdags på direkten om du inte äter upp....

Vad ger det för resultat? Kanske föräldern får sitt mål nått, men situationen kring läxor, uppmärksamhet och sänggående blir ju negativstämplade!

Varför är det så himla hemskt att belöna ett barn, medans man får straffa det hur ofta som helst!

Gör du alla dina bestämda uppgifter utan snack varje månad, får du en månadspeng på X kr.

Är det mycket svårare att säga det så i stället?


Av Gossmor - 26 maj 2009 19:36

I vår familj har vi en liten filosof.

Förra sommaren satt hela familjen och åt glass i solen på altanen. Plötsligt lutar sig gosse nummer två bakåt och lägger armarna bakom nacken, låter höra en djup suck och utbrister: " Jag säger bara det: det blir mycket kottar i år!" Ja, nog var det en riktig uppskattning kunde vi konstatera efter att ha slängt ett öga uppåt tallarna i rabatten.

Idag stod jag uppe och dammsög utanför småkillarnas rum då plötsligt samme gosse kommer förbispringande och tjoar att han "råkade" sparka bollen så högt att den hamnade på balkongen. När han sen hämtat den och ska passera mig på nedvägen, går han och funderar högt på om inte den bollen kom så långt upp i luften att till och med Gud borde sett den...

Och sen kan ni ju tänka er de fortsatte funderingarna kring hur Gud då borde ha reagerat då han plötsligt får se en boll komma flygande uppe på Hans höjd!

En annan rolig tanke han fick till för ett par år sen, var när vi for i bilen och fick höra brandbilen passera. Då kommer också en sådan där högt uttalad fundering kring att han minsann ska bli brandman när han blir stor!

"Åh, vad spännande", svarar jag.

"Ja, då ska jag spruta eld som en stor drake!", utbrister han då.


Av Gossmor - 26 maj 2009 14:49

Idag har det snurrat på ordentligt. Träspill skulle städas bort innan gruslasset kom och skolsamtal väntar. Plus det dagliga... Hörs

Presentation


Mor till världens finaste söner. Sex stycken till antalet och mina största stoltheter i livet.

Gossarna

 

2014  

 

 

2012

 

Följ mig via Bloglovin

Follow

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<<
Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Några egna ord

Statistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se